Консервація огірків є популярним способом зберегти їх на довгий час, і кожна господиня має свій улюблений рецепт. Однак, якщо ви хочете спробувати щось нове та унікальне, рекомендуємо вам приготувати огірки, консервовані з медом та гірчицею. Це незвичайне поєднання надасть огіркам неповторний смак та аромат.

Докладніше про те, як приготувати заготівлю за рецептом консервованих огірків з медом та гірчицею читайте у нашому матеріалі.

Для приготування заготовки за рецептом консервованих огірків з медом та гірчицею нам знадобиться:

На 2 банки об'ємом 1 л: Огірки – 1,5-1,6 кг Парасольки кропу – 2-3 шт. Лист хрону – 1 шт. Корінь хрону – 6 см Часник - 5-6 зубчиків Гвоздика (бутони) – 5-6 шт. Коріандр (зерна) – 1 ч. ложка Горчица в зернах - 1 ч. ложка Перець запашний горошком – 6 шт. Перець червоний гострий – 1/3 шт. Оцет 9% - 120 мл * Для маринаду: Мед - 4 ч. ложка Сіль – 4 ч. ложки з гіркою Цукор - 100 г Вода - 800 мл

Спосіб приготування заготовки за рецептом консервованих огірків з медом та гірчицею:

Почніть з того, щоб ретельно вимити огірки та замочити їх у воді протягом мінімум 3 годин для консервованих огірків з медом та гірчицею. Це допоможе зробити їх більш хрусткими.

Приготуйте маринад для консервованих огірків з медом та гірчицею, змішавши в каструлі 800 мл води, сіль, цукор та мед. Доведіть суміш до кипіння, щоб усі інгредієнти добре розчинилися у воді.

Популярні новини зараз

Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Показати ще

Очистіть часник і наріжте його великими шматочками. Подрібніть корінь хрону і розділіть лист хрону на кілька шматочків.

Підготуйте банки, їх необхідно вимити та простерилізувати. Налийте в каструлю близько 1 літра води, покладіть кришку на дно каструлі й доведіть до кипіння. Встановіть на решітку з духовки банки шийкою вниз і стерилізуйте протягом 10 хвилин.

У гарячу простерилізовану банку викладіть кілька шматочків часнику, корінь хрону, зерна коріандру та гірчиці, парасольку кропу, гвоздику, 2 горошини запашного перцю. Потім обережно покладіть огірки в банку.

На кожну банку додайте 60 мл оцту (якщо використовуєте 2 банки) або 40 мл (якщо використовуєте 3 банки). Потім акуратно залийте банки маринадом, що кипить.

Після цього візьміть велику каструлю, покладіть на дно тканинну серветку або рушник, і встановіть на неї банки. Накрийте банки стерилізованими кришками, не закручуючи їх щільно. Потім закип'ятіть чайник і заповніть каструлю гарячою водою до рівня "плічок" банок.

Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь та кип'ятіть банки протягом 20 хвилин.

Акуратно витягніть банки з каструлі й щільно закрутіть кришками. Переверніть банки, поставивши їх на кришки, та залиште їх до повного остигання.

Тепер огірки, консервовані з медом та гірчицею, готові до зберігання. Ви можете зберігати їх при кімнатній температурі та пригощати себе та своїх близьких цією чудовою закускою у будь-яку пору року.

Читайте також:

Їх називають "Жовті тюльпани": рецепт закуски із жовтих помідорів, фаршированих крабовими паличками

Секрет цієї страви проситимуть навіть сусіди: рецепт овочевих голубців на зиму. Закриваються у маленьких баночках

Двох рук не вистачить, щоб усе з'їсти: рецепт швидких міні-чебуреків із соковитою м'ясною начинкою