У врожайні роки грибники у серпні збирають у кошики білі гриби, грузді, рижики, підберезники, піднавантаження білі, сироїжки, маслюки. Так чому бі не приготувати неймовірно ароматний, напрочуд смачний і дуже ніжний крем-суп з білими грибами з вершками, цибулею та молодою картоплею.
Грибочки очистіть від лісового сміття. Картоплю очистіть від шкірки і промийте в проточній воді від забруднень. Вершки можуть бути будь-якої жирності.
Гриби наріжте на шматочки і кілька разів промийте у холодній воді. Потім відваріть у киплячій воді, приблизно 15 хвилин. При закипанні та варінні з'являтиметься пінка, яку необхідно знімати.
Відкиньте гриби на друшляк і промийте ще раз холодною водою. Все, що не побачили при чищенні грибів, піде при варінні. Тепер гриби готові для подальшого вживання.
Для супу доведіть до кипіння воду та опустіть у неї нарізану картоплю. Залишіть варитися хвилин на 10. З вибором ідеальної каструлі для супу допоможе стаття про каструлі, посилання наприкінці рецепту.
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
У цей час очистіть і довільно наріжте моркву та цибулю. Форма подрібнення не має значення, тому що все буде потім подрібнюватися.
На гарячу сковороду налийте трохи олії і обсмажте моркву з цибулею 2-3 хвилини. Овочі стануть трохи м'якшими. Про те, як підібрати ідеальну сковороду, а також як правильно вибрати олію, читайте в окремих статтях, посилання в кінці рецепту.
Додайте до сковороди відварені гриби. Змішайте та обсмажуйте все разом ще 5-7 хвилин. З грибів випарується зайва волога і вони почнуть трохи підсмажуватись.
Надішліть грибну піджарку в каструлю до картоплі. За смаком додайте сіль та мелений перець. Додавати зайві спеції не треба, оскільки вони переб'ють аромат грибів. Залишіть все варитись ще хвилин на 10.
У цей час можна підсушити на сковороді грінки із хліба або з батона.
Усі інгредієнти добре проварилися. Трохи бульйону відлийте в кухоль. Це потрібно для того, щоб потім можна було відрегулювати густоту супу. Подрібніть все занурювальним блендером.
Крем суп вийде однорідної консистенції.
Додайте в нього вершки та прогрійте ще пару хвилин на вогні. При необхідності підлийте бульйон відлитий до необхідної консистенції.
Налийте готовий крем-суп у тарілки, доповніть грінками та подавайте до столу.
Читайте також:
Східна насолода: рецепт томатного супу з м'ясним фаршем та яблуком
Справжня чоловіча страва: рецепт грузинського супу з картоплею, квасолею та томатною пастою
Ой, несіть мені добавку: рецепт старовинної єврейської закуски з печінки та філе оселедця
Згадаймо смак дитинства: рецепт домашніх картопляних пиріжків з начинкою з фаршу та моркви