Дивовижне варення з кавунових кір - справжнє надбання грузинської кухні. Колір варення вишуканий бурштиновий, що надає йому схожість із квітковим медом. Однак його смак набагато вишуканіший, оскільки скибочки нагадують мармелад за текстурою - хрусткі зовні, але ніжні та неповторні всередині.
Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом варення з кавунових скоринок по-грузинськи читайте у нашому матеріалі.
Для приготування страви за рецептом варення з кавунових скоринок по-грузинськи нам знадобиться:
- лимон 1 шт.
- кавунові скоринки 2 кг
- вода 3 л
- гвоздика 6-7 бутончиків
- цукор 100 г
- Для сиропу
- вода 400 мл
- цукор 2 кг
- гвоздика до смаку
Спосіб приготування страви за рецептом варення з кавунових скоринок по-грузинськи:
Насамперед потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти для варення з кавунових скоринок по-грузинськи: нарізати кірки кавуна на маленькі шматочки. Зрізати верхню зелену частину. Ретельно промити й трохи обсушити заготівлю для варення з кавунових скоринок по-грузинськи.
Створити розчин для варення з кавунових скоринок по-грузинському, змішавши питну воду з харчовою содою або вапном. Занурити кавунові кірки у цей розчин і залишити на 4-5 годин. Після закінчення зазначеного часу злити розчин і ретельно промити кірки під проточною водою для варення з кавунових скоринок по-грузинськи.
Глава ГУР Кирило Буданов розповів про "Орешник" путіна, все не так просто: "Вони зовсім втратили розум"
"Тисяча Зеленського": скільки українців отримають і чи вистачить на всіх грошей
Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Приготувати слабкий сироп, для якого в ємність налити 400 мл води й додати 2 кг цукру. Варити на слабкому вогні 10-15 хвилин|мінути|. Потім додати кавунові кірки разом із гвоздикою. Варити ще 10 хвилин, потім відфільтрувати продукт, використовуючи шумівку, для варення з кавунових скоринок по-грузинськи.
Злити цю рідину і варити новий густий сироп, додавши 3 літри води та 3 столові ложки цукру. Відразу додати близько 6-7 штук гвоздики.
Перекласти варені кавунові кірки у гарячий сироп. Проварити все 5 хвилин, а потім дати охолонути до повного остигання. Потім варити з|із| додаванням лимонного соку до отримання густини. Остудити. Видалити гвоздики та розподілити варення за попередньо стерилізованими банками. Закрити кришками та насолоджуватися смаком!
Тепер у вас є ніжне та неперевершене варення з кавунових скоринок по-грузинськи, яке відмінно поєднується з хлібом, тостами або навіть використовуватиме кулінарні експерименти. Смачного!
Читайте також:
Взимку ви насолоджуватиметеся цією консервацією: рецепт ікри зі стручкової квасолі та помідорів
Ви зрозумієте, що це краще аджики та кетчупу: рецепт ніжного джему з перцю та яблук
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму