складові

Цибуля 3 штуки
Морква 2 штуки
Капуста 750 г
Рослинна олія 3 ст. ложки
Сіль за смаком
Молотий чорний перець за смаком
Молотий сушений часник за смаком
М'ясний фарш 650 г
Томатна паста 2 ст. ложки
Помідор 2 штуки
Сметана 200 гр

Цибулю очистіть, дві головки наріжте дрібними кубиками. Моркву очистіть та натріть на великій тертці.

Капусту тонко нашаткуйте. У великій сковороді розігрійте 1 столову ложку олії.
Обсмажуйте цибулю 3-4 хвилини, додайте моркву, перемішайте і готуйте овочі до м'якості ще 4-5 хвилин.
Всипте капусту в сковороду, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 10-15 хвилин.
Додайте до капусти сіль, перець та часник за смаком, перемішайте та зніміть з вогню.
Цибулину, що залишилася, натріть на середній тертці і змішайте з фаршем. Обсмажуйте фарш на 1 столовій ложці олії 8–10 хвилин.
Додайте|добавляйте| до фаршу томатну пасту, сіль|соль| і перець за смаком, перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини.
Помідори наріжте кружальцями. Розігрійте духовку до 180 °С. Глибоку форму змастіть маслом, що залишилося.
На дно форми викладіть половину капусти, змастіть її половиною сметани, наступним шаром розмістіть половину фаршу.
Змастіть фарш другою половиною сметани і викладіть капусту, що залишилася, розрівняйте її лопаткою. Покладіть помідори на капусту.
Сир натріть на великій тертці і ретельно змішайте з|із| яйцем і сметаною. Залийте запіканку яєчною сумішшю.
Готуйте запіканку в розігрітій духовці 30-40 хвилин|мінути| до золотистої скоринки.

Читайте також:

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем

Популярні новини зараз

Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям

Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток

Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

Показати ще

Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром