Крім домашнього ароматного вина з винограду, можна приготувати густий джем. Всього два основні інгредієнти: виноград та цукор, а також ваш гарний настрій. Це дуже оригінальна заготівля на зиму, яка має відмінний колір та вражає неповторним смаком.

Отже, щоб приготувати ніжний виноградний джем, потрібно взяти:

  • виноград – 2000 г;
  • цукор – 1400 г;
  • лимон - 1 шт.
Насамперед ягоди винограду потрібно відокремити від гілочок, перебрати і видалити всі зіпсовані ягоди.
Відокремлюємо ягоди від кісточок, промиваємо та укладаємо в посуд для варіння. Нагріваємо, безперервно помішуючи, до появи соку. Лимон нарізаємо часточками. Додаємо цукор та лимон, варимо на сильному вогні, постійно помішуючи, до готовності. Не забуваємо знімати піну і насіння, що спливає.
Маса має стати помірно густою. Перевіряємо готовність, капнувши гарячу масу на тарілку: крапля сиропу повинна розтікатися на горизонтальній поверхні.
Поки вариться джем, готуємо банки та стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Наприклад, банки та кришки можна попередньо вимити з харчовою содою, потім поставити на деко в холодну електричну духовку та включити духовку розігріватися до 120-140°С. Стерилізувати банки 20-25 хвилин.
Розливаємо готовий джем по стерилізованих сухих банках. Накриваємо фольгою і охолоджуємо, потім знімаємо фольгу і щільно закриваємо кришками.
Читайте також:

Додайте туди виноград і ви будете в захваті: рецепт маринованих помідорів по-вірменськи

Досить і на вино, і на консервацію: що треба посадити під виноградом для потужного врожаю

З'їсте всю банку і вип'єте розсіл: рецепт маринованого перцю, фаршированого виноградом

Дуже корисно і незвичайно: рецепт вітамінного салату з сиром, виноградом та м'яким сиром

Популярні новини зараз

Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще