Продукти (на 2 порції) Баклажани - 350 г (2 шт.) Фарш курячий - 200 г Помідори - 130 г (2 невеликі) Сир твердий - 80 г Чеснок - 1 зубчик Сметана – 70 г (3 ст. ложки із гіркою) Сіль за смаком Перець чорний мелений - 1/5 ч. ложки Базилік сушений - 1/4 ч. ложки

У баклажанів відрізаємо місце зростання плодоніжки. Потім ножем розрізаємо кожен баклажан вздовж, не доходячи до низу приблизно 1 див.

Баклажан потрібно надрізати з обох країв, щоб запечений баклажан можна було розкрити як книгу.

Баклажани поміщаємо на тарілку, що підходить для мікрохвильової печі. Запікаємо в мікрохвильовій печі 5-7 хвилин при потужності 800 Вт.

Помідори нарізаємо півкола товщиною 0,5 см.

Через деякий час тарілку з баклажанами дістаємо з мікрохвильової печі (обережно, овочі гарячі!). Акуратно розкриваємо баклажани (можна трохи допомогти ножем).

Змащуємо всередині сметаною і посипаємо сіллю (1-2 щіпки).

Зверху рівним шаром викладаємо курячий фарш.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Вже тоді крали: з якоїсь американської машини повністю скопіювали "Волгу". Фото

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Показати ще

Часник очищаємо, подрібнюємо та рівномірно розподіляємо поверх фаршу.

Посипаємо сіллю (1-2 щіпки) та базиліком.

Зверху викладаємо помідори. Посипаємо сіллю та перцем. Відправляємо баклажани запікатися за тієї ж потужності ще на 5 хвилин.

Твердий сир натираємо на великій тертці. Баклажани дістаємо, посипаємо сиром.

Повертаємо в мікрохвильову піч ще на 3-4 хвилини.

Баклажани з фаршем, помідорами та сиром, приготовлені в мікрохвильовій печі, подаємо до столу.

Читайте також:

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму

Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму

Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем