У баклажанів відрізаємо місце зростання плодоніжки. Потім ножем розрізаємо кожен баклажан вздовж, не доходячи до низу приблизно 1 див.
Баклажан потрібно надрізати з обох країв, щоб запечений баклажан можна було розкрити як книгу.
Баклажани поміщаємо на тарілку, що підходить для мікрохвильової печі. Запікаємо в мікрохвильовій печі 5-7 хвилин при потужності 800 Вт.
Помідори нарізаємо півкола товщиною 0,5 см.
Змащуємо всередині сметаною і посипаємо сіллю (1-2 щіпки).
Зверху рівним шаром викладаємо курячий фарш.
Ціни на молоко, сир та олію злетіли: що діється з молочкою в українських супермаркетах
На дорогах - зачистка: у Києві почали блокувати машини та виписувати штрафи
Картопляні паростки: скарб, який ви викидали даремно, чому досвідчені городники так не роблять
Як виростити смородину з ягодами розміром із вишню: зробіть це до 25 квітня
Часник очищаємо, подрібнюємо та рівномірно розподіляємо поверх фаршу.
Посипаємо сіллю (1-2 щіпки) та базиліком.
Твердий сир натираємо на великій тертці. Баклажани дістаємо, посипаємо сиром.
Повертаємо в мікрохвильову піч ще на 3-4 хвилини.
Баклажани з фаршем, помідорами та сиром, приготовлені в мікрохвильовій печі, подаємо до столу.
Читайте також:
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму
Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем