У розпал літнього періоду хтось готує на вечерю помідори, фаршировані телятиною та рисом, а хтось ніжні та ароматні кабачки, фаршировані м'ясом та рисом, або ситна та смачна фарширована цибуля-порей. При цьому болгарський перець - найзручніший овоч з усіх овочів, який швидко і легко можна начинити будь-якою начинкою. Ще б пак, чим його тільки не фарширують – овочами, грибами, рибою, сирами тощо.
Щоб приготувати фарширований болгарський перець у духовці, потрібно:
- перець болгарський – 2 шт. (350 г);
- ковбаса – 200 г;
- сир твердий – 150 г;
- яйця – 2 шт.;
- зелень свіжа (петрушка чи кріп) – 20 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком.
Перці болгарські, наскільки можна, візьміть " пожирнее " і з хвостиками. Сполосніть, не відрізаючи хвостики, розріжте вздовж (наполовину). Акуратно, щоб не зашкодити цілісність половинок перців, видаліть насіннєву коробочку та мембрани.
Для начинки ковбасу потрібно нарізати дрібними шматочками, а сир натерти на великій тертці.
У глибоку миску розбиваємо яйця, солимо і перчимо, після чого збиваємо вилкою.
Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.
Софія Ротару знайшлася на Великдень та передала важливу заяву 20 квітня
Петрушка, як таємний союзник городника: з якими овочами вона "дружить" найкраще
Світлий Великдень-2025: привітання близьким, друзям та колегам у прозі на свято
Секрет розкішного волосся - не в салоні і не в банці за тисячу гривень, але компліменти будете чути від усіх
Перці начинити сирно-ковбасною масою та викласти у форму для запікання.
Зверху посипати тертим сиром, що залишився.
Подавати у гарячому вигляді.
Читайте також:
Так готували наші бабусі: рецепт дивовижних коржиків з м'ясною начинкою та зеленню
Беріть відразу другу тарілку для добавки: рецепт ситних і незвичайних пельменів японською
Він виходить неймовірно смачним і запашним: рецепт домашнього кабачкового хліба