Не обов'язково маринувати перці на зиму і чекати, коли їх можна відкрити. Є швидкий рецепт маринування перців - їх можна їсти як гарнір, і з шашликами.
Інгредієнти:
- болгарські перці 3 штуки;
- часник 4 зубчики;
- соль 2 ч. ложки;
- цукор 2 ст. ложки;
- вода 180 мл;
- рисовий оцет 60 мл
Найкраще для маринування брати м'ясисті плоди червоного та оранжевого кольору.
Перці миємо, очищаємо від перегородок, насіння та плодоніжки. Розрізаємо на 4 частини. Якщо крупні перці, то ріжемо на 6-8 частин, а далі соломкою. На цьому підготовка для перців закінчується. Далі весь фокус у маринаді та наступних діях.
Сіль та цукор засипте в каструлю з водою. Доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин, щоб кристали розчинилися. Зніміть з вогню та змішайте з оцтом.
Часник слід пропустити через прес.
Зеленський вперше розкрив деталі операції "Павутина": яку роль у ній відігравали російські водії
Не пізно посадити: 9 культур, які точно встигнуть дати врожай, якщо посадити їх у червні
Шок на ринку: супермаркети продають молоду картоплю за рекордно низькою ціною
Перерахунок пенсій під загрозою: кого залишать без надбавок
Перець і часник складаємо в банку, заливаємо маринадом і залишаємо на півтори-дві години.
Такі мариновані перці можна подавати до столу одразу або поставити в холодильник.
Зберігати закуску можна не більше тижня.
Обов'язково спробуйте приготувати перці за цим рецептом. Ніхто з тих, хто пробував, не залишиться байдужим. До того ж це дуже оригінальна закуска.
Читайте також:
Такими ласощами не захочеться ділитися: рецепт млинців з крабовими паличками та сиром