Для багатьох закарпатців голубці – чи не найголовніша українська страва, навіть головніша за борщ. Голубки, голубчики – так ніжно називають цю страву закарпатці. Так само ніжно та відповідально вони ставляться до їхнього приготування. Більше того, майбутню невістку на Закарпатті перевіряють саме на спритність "закручування голубчиків".

Закарпатські голубці готуються з особливим інгредієнтом, що не додається у класичному рецепті. Це солодкий болгарський перець, що надає приємного смаку.

Рецептом поделились на канале YouTube Закарпатська господиня.

Інгредієнти:
  • Капуста
  • Рис 500 г
  • Фарш 700-800 г
  • Цибуля 4-5 шт.
  • Морква 1-2 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Помідори 1-2 шт.
  • Свинячий жир 2-3 ст. ложки
  • Солодка паприка 2-3 ч. ложки
  • Сіль, перець, приправа до смаку
  • Зелень кропу (за бажанням)

Отже, щоб приготувати правильні закарпатські голубці, для початку потрібно розібратися з капустою. Відправляємо качан у окріп, вирізавши з неї качан, і по черзі знімаємо листи. Зріжте потовщення кожного листа.

Промийте рис у кількох водах.

Покладіть в сковороду сало, висипте дрібно порізану цибулю. Потримайте до прозорості, додайте|добавляйте| порізаний дрібним кубиком перець. Обсмажте разом 2-3 хвилини. Додайте моркву, перемішайте та потримайте ще кілька хвилин. Висипте червону мелену паприку, додайте|добавляйте| дрібно порізаний томат. Потримайте кілька хвилин.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Змішайте рис (неварений), фарш, засмажку, сіль, чорний мелений перець, улюблену приправу, зелень кропу (за бажанням).

Час крутити голубці: кладемо капусний лист на долоню (якщо він схожий на трикутник, гострим кутом до себе). На край листа, ближче до зап'ястя, потрібно викласти трохи фаршу і загорнути голубець, наче килим. Коли закрутили - беремо його в кулак, трохи стискаємо і, не випускаючи з кулака, пальцем другої руки загортаємо краю капусти всередину спочатку з одного боку рулету, потім з іншого.

Готові голубці викладаємо в каструлю та додаємо 1-2 ст. ложки томату. Залийте водою, зверху присоліть.

Поставте у вогонь 25-30 хвилин.

Читайте також:

Секрет цієї страви проситимуть навіть сусіди: рецепт овочевих голубців на зиму. Закриваються у маленьких баночках

У них є один секрет: готуємо голубці за литовським рецептом. Ви точно захочете добавки

Насолода вам забезпечена: рецепт "ледачих" голубців, які готуються в лаваші

Смакота неймовірна: рецепт голубців з молодих кабачків у томатному соусі