До рецепту курячих котлет, які готуємо сьогодні, входять такі інгредієнти:
- філе курячої грудки - 800 г;
- сир (відсоток жирності можна брати на розсуд) – 400 г.;
- булка, попередньо замочена у воді або молоці (особливої різниці немає) - 200 г (вже у віджатому вигляді);
- цибуля ріпчаста - 2-3 штуки середнього розміру;
- часник (за бажанням) – 2-5 зубчиків;
- сіль за смаком;
- перець за бажанням;
- сухарі панірувальні за бажанням;
- олія рослинна для смаження.
Багато господинь погодяться, що найзручніше робити курячий фарш не за допомогою м'ясорубки, а в кухонному комбайні (насадка - металевий ніж). Потім можна легко поєднати в ємності всі необхідні інгредієнти і пробити їх до однорідності. Через відсутність комбайна пропустіть куряче філе через м'ясорубку.
Цибулю і зубок свіжого часнику очищаємо, після чого натираємо на дрібній тертці в кашку.
Тепер потрібно ретельно перемішати курячий фарш, подрібнену цибулю та часник. Крім того, туди ж додаємо сир, куряче яйце, сіль та мелений чорний перець. Можна вимішувати фарш для курячих котлет руками, але комбайн справляється за лічені секунди.
У сковороду наливаємо олію і добре її розігріваємо. Кладемо котлети в гарячу олію і смажимо на середньому вогні до зарум'янення нижньої сторони.
Читайте також:
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Ой, не хвилюйте мій апетит: рецепт пишних курячих котлет по-єврейськи
Ох, ця тітка Циля: рецепт ситних єврейських котлет з моркви з панірувальними сухарями
І навіть цілої миски вам буде мало: рецепт рубаних курячих котлет із молодими помідорами