Смачні мариновані помідори з виноградом урізноманітнять ваше меню в холодну пору року. Помідори додадуть фарби на вашому святковому столі.

Для приготування консервованих помідорів із виноградом знадобляться такі продукти:

  • помідори – 1,6-1,8 кг;
  • гіркий перець – 1 шт.;
  • часник – 5 зубків;
  • лист вишні – 5 шт.;
  • петрушка – 6 гілочок;
  • кропові парасольки - 2 шт.;
  • перець чорний горошок – 5 шт.;
  • соль - 1 ст.л.;
  • сахар - 1 ст.л.;
  • виноград – 1 гроно;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • оцет столовий – 1 ст.л.

важливо!

  • Виноград можна використовувати будь-який: як садовий, так і куплений на ринку або в магазині. Можете поекспериментувати і заготовити помідори з різними видами винограду, так швидше виберете, що вам більше до душі.

Насамперед потрібно ретельно вимити з содою банку, після чого добре обполоснути її проточною водою.

Промийте парасольки, листочки вишні, петрушку, солодкий перець.

Очистіть часникові зубки.

Популярні новини зараз

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Болгарський перець очистіть від насіння, розріжте на чотири частини.

На дно банки потрібно укласти чорний перець горошком, кропові парасольки, листи вишні, петрушку, часник, гіркий та солодкий перець.

Миємо помідори та виноград. Обриваємо виноград із гілочок, хоча можна й залишити, але так менше влізе до банку. Томати найкраще використовувати невеликого розміру із щільною м'якоттю.

Наповнюємо банку помідорами, пересипаючи виноградом.

У каструльці закип'ятіть воду. Акуратно, щоб не тріснула банка, налийте киплячу воду аж до верху. Накрийте чистими кришками та залиште на 10 хвилин.

Злийте воду назад у каструлю, насипте сіль, цукор. Перемішайте, щоб розчинилися інгредієнти. Налийте оцет, ще раз доведіть до кипіння. Налийте гарячий маринад у банку, накрийте кришкою.

На дно каструльки застелите тканинну серветку і ставимо банку. Доведіть до кипіння. Кип'ятіть 7-10 хвилин|мінути|, з моменту закипання.

Закрийте щільною кришкою та переверніть. Залишіть у такому положенні до повного остигання.

На цьому етапі консервовані помідори з виноградом можна закутати теплою тканиною для повної самостерилізації.

Читайте також:

Взимку від нього неможливо відірватися: рецепт салату з моркви та помідорів "Помаранчева ніжність"

Таким салатом ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт рецепт квасолі в соусі з помідорів, перцю та цибулі

Хрусь-хрусь, в гості до вас стукаю: рецепт неймовірного капустяного салату німецькою. У чому його секрет

Взимку ви з'їдатимете по банку на день і проситимете добавки: рецепт салату з помідорів з рисом