Хочете зробити ситну страву, дуже просту у приготуванні? Тоді спробуйте цей цікавий варіант - курячі гомілки з гречаними галушками.
Рецепт приготування курячих гомілок з гречаними галушками - це дуже вдалий варіант для повноцінного і ситного обіду або вечері.
Отже, щоб приготувати курячі гомілки з гречаними галушками, знадобиться такий набір продуктів:
- морква – 1 штука;
- корінь селери - 200 г;
- цибуля ріпчаста;
- масло оливкове;
- гомілка куряча - 5 шт.;
- сік апельсиновий - 50 мл;
- подрібнені помідори у власному соку - 200 г;
- цукор очеретяний - 1 щіпка;
- сіль;
- кришка;
- чебрець;
- лавровий лист;
- гречневе борошно - 5 ст. л.;
- борошно пшеничне - 2 ст. л.;
- вода - 150 мл;
- олія рослинна -30 мл;
- петрушка.
Корінь селери, моркву та цибулю нарізаємо кубиками. Обсмажуємо на оливковій олії, додаємо апельсиновий сік.
У курячих гомілок прибираємо суглоби з двох сторін, обсмажуємо на оливковій олії. У сотейнику з'єднуємо обсмажені овочі та гомілки.
Додаємо різані помідори в с/с, сіль, цукор, паличку кориці та чебрець. Гасимо під кришкою 20 хвилин, в кінці додаємо лавровий лист.
Щоб приготувати галушки, необхідно змішати гречане і пшеничне борошно, 5 г солі та 150 г окропу. Перемішуємо, додаємо трохи олії. Холодною водою доводимо консистенцію тіста до однорідності.
Формуємо галушки, відварюємо в підсоленій окропі.
Подаємо гомілки з соусом та галушками, посипаємо петрушкою.