Соковиті, ніжні голубці в соусі зі сметани та томатної пасти – завжди смачний та ситний обід чи вечеря. Замініть традиційний рис на булгур - і ви будете приємно вражені.
- булгур - 100 г;
- яловичина – 300 г;
- цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- свинина – 300 г;
- сіль за смаком;
- пекінська капуста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- рослинна олія;
- паста томатная - 1 ст. л.;
- вода;
- йогурт грецький;
- огірок;
- часник;
- цибуля червона;
- цибуля зелена.
З яловичини, свинини та цибулі робимо фарш, солимо. У фарш додаємо відварений булгур і перемішуємо.
Всі знають, що молодій білокачанній, пекінській та савойській капусті потрібно менше часу для розм'якшення листя, ніж капусті зрілішій. Саме тому для рецепту було обрано пекінську капусту.
З фаршу формуємо однакові кульки, загортаємо в капустяне листя, фіксуємо краї. Підготовлені голубці скласти у каструлю.
Зробимо соус. Для цього грецький йогурт відкидаємо на сито, забираємо зайву вологу, солимо.
Огірок натираємо на тертці, відкидаємо на сито, віджимаємо. З'єднуємо огіркову масу з йогуртом, додаємо натертий часник. Соус викладаємо в миску, посипаємо шаткованою червоною цибулею.
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Подаємо голубці із соусом, прикрашаємо зеленою цибулею.
Читайте також:
Навіть цілої каструлі буде мало: рецепт найправильніших закарпатських голубців
У них є один секрет: готуємо голубці за литовським рецептом. Ви точно захочете добавки
Насолода вам забезпечена: рецепт "ледачих" голубців, які готуються в лаваші