Щоб приготувати свинину, шприцьовану соєвим соусом, знадобиться такий набір продуктів:

  • 1 кг свинини (м'якоті)
  • лимон
  • 3 ч. л. гірчиці
  • 2 ст. сушених трав
  • сіль
  • перець

Для цієї страви найкраще використовувати м'якоть свинини з мінімальною кількістю жиру (карбонад, окіст), а також частини пожирніші (шия, лопатка), залежно від переваг.

Свинину потрібно вимити та обсушити паперовими рушниками.

важливо!

  • Крім свинини в цій страві можна використовувати будь-яке інше м'ясо. Враховуйте, що час приготування, а також смак та калорійність страви зміняться. Наприклад, яловичина готується довше, ніж свинина, а куряче філе чи індичка менше.

Далі готуємо всі необхідні інгредієнти для маринаду:

  • 30 мл рослинної олії
  • 50 мл соєвого соусу
  • 50 мл лимонного соку

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

З лимона знімаємо цедру і вичавлюємо сік (потрібно 50 мл).

Далі рослинне масло, соєвий соус та лимонний сік необхідно змішати та набрати соус у шприц.
важливо!
  • можна використовувати кулінарний шприц, або звичайний, але тоді бажано з широкою голкою.

По всій площі м'яса робимо "уколи". Якщо соус залишився, необхідно натерти їм м'ясо.

Далі змішуємо цедру, гірчицю, трави. Посолити, поперчити. Перемішати.

важливо!
  • Сіль необхідно додавати дуже обережно, оскільки соєвий соус вже досить солоний, інакше можна пересолити свинину.

Масою, що вийшла, натерти м'ясо. Викласти у форму для запікання та накрити фольгою.

Поставте свинину в розігріту духовку до 180°С на 40 хвилин. Точний час запікання залежить від особливостей духовки. Головне не пересушити м'ясо. Тому якщо знаєте, що у вашій духовці все запікається довше, ніж потрібно в рецептах, краще довше потримати свинину у фользі — не 40, а 50 хвилин.

Потім прибрати фольгу і ще протягом 20 хвилин запікати свинину при температурі 180 градусів.

Готове м'ясо вийміть з|із| форми, перекладіть на блюдо і наріжте порційними скибочками. На гарнір можна приготувати рис, картопля чи овочевий салат.

Читайте також:

І ось як можна від такого відмовитись? Рецепт соковитої "свинини-пружинки" з помідорами сиром та грибами

Ви будете хвалитися цією стравою: рецепт плову з гречки зі свининою та печерицями

Ідеально під курку, котлети чи свинину: рецепт зеленої аджики по-кавказьки на зиму

Це просто божественно: рецепт свинини, запеченої у рукаві з яблучним соком