"М'ясні пальчики за цим рецептом виходять сирними, соковитими та ніжними.
- Куряча грудка без шкіри – 2 шт.
- Сир – 100 г
- Олія вершкове – 60 г
- Сіль кухонна – за смаком
- Перець мелений – за бажанням
- Куркума – 1/2 ч.л.
- Борошно пшеничне – 200 г
- Яйце куряче - 1-2 шт.
- Вода - 3 ст.л.
Збиваємо в окремій мисці куряче яйце з сіллю та куркумою.
Курячі грудки ділимо на кілька частин. Має стати стільки шматків, скільки буде пальчиків. Усі куряче філе необхідно відбити молоточком. Злегка посолити.
Сир потрібно заздалегідь натерти на дрібній тертці і трохи підморозити. Викладаємо сир у нижню частину відбивної.
Скручуємо відбивну у формі «пальчиків» на кшталт голубців. Краї пальчиків потрібно заправити, щоб у процесі приготування сир не випливав. Занурюємо кожен пальчик у куряче яйце. Це свого роду клей, який допоможе «склеїти» наші рулетики у серединці.
Обвалюємо пальчики в пшеничній борошні. Притискаємо добре долонями, формуючи однакові витягнуті фігурки-пальчики.
Мобілізація чоловіків 60+: хто з українців може піти служити вже скоро
Іво Бобул і його тещі: одна ненависть, одна любов, і дві історії життя
Молода з кропом - минуле століття: простий рецепт ніжної картоплі зі сметаною, ви захочете їсти це все літо
Не дайте черв'якам з'їсти ваш урожай: три термінові кроки для порятунку яблунь
Підсмажуємо на розігрітій вершковій олії в сковороді з чотирьох сторін до рум'яності. Смажимо так, щоб наша страва не підгоріла. Режим нагріву – середній. Потім зменшуємо плиту. Додаємо кілька ложок окропу. Накриваємо сковорідку кришкою. Томимо пальчики 45 хвилин до готовності.
М'ясні пальчики з курячого філе готові. Викладаємо на блюдо. Поливаємо топленим вершковим маслом із сковороди.
Читайте також:
І навіть на трьох штуках ви не зупинитесь: рецепт ніжних картопляних котлет із сиром
Від цього запаху потечуть слинки: рецепт грибних котлет у сирному соусі
Їх хочеться їсти, навіть коли ви ситі: рецепт соковитих котлет із пекінською капустою