Рецепт дієтичного борщу без засмаження, впевнені, знадобиться багатьом. Цей пісний борщ насамперед не для тих, хто хоче схуднути, а для тих, кому не можна жирного, смаженого, надто кислого, гострого тощо. У цьому борщі максимум овочів, а яскравий колір досягається завдяки досить великій кількості буряків. Готується страва на воді, без додавання м'яса та спецій, з мінімальною кількістю олії, без обсмажування інгредієнтів. Борщ виходить дуже смачним, але не зовсім схожим на класичний, він трохи солодкуватий і в ньому немає вираженої кислоти. Цю страву можна точно давати і маленьким діткам.
Отже, щоб приготувати дієтичний борщ із буряком, знадобиться такий набір продуктів:
- буряк – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 3 шт.;
- цибулина – 1 шт.;
- капуста білокачанна - 1/4 невеликого качана;
- томатная паста - 2 ст.л.;
- нерафінована соняшникова олія – 2 ст.л.;
- сіль – 3 ч.л.;
- сушений кріп – 1 ч.л.;
- вода - 2,5 л.
У каструлю наливаємо 2,5 літри води, ставимо на плиту і вмикаємо сильний вогонь. Поки вода закипить, встигнемо підготувати овочі. Картопля, морква та буряк чистимо.
Картоплю нарізаємо великими шматочками.
Цибулю нарізаємо дрібно.
Моркву натираємо на великій тертці.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Буряк натираємо на тертці так само, як і морква.
Капусту тонко нарізаємо або подрібнюємо на шатківниці.
Підготовлені овочі опускаємо у киплячу воду.
Перемішуємо, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь на найменший. Каструлю прикриваємо кришкою та варимо 10 хвилин.
Поки борщ вариться, готуємо томатну заправку. Змішуємо томатну пасту, соняшникову олію, сіль та кріп.
Через 10 хвилин варіння відкриваємо каструлю і додаємо томатну заправку до борщу. Перемішуємо, накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і даємо настоятися борщу кілька хвилин. Дієтичний борщ готовий.
Гарячий борщ наливаємо в тарілки, за бажанням додаємо сметану та подрібнений часник, хто як любить.
Читайте також:
Тепер борщ обійдеться дорожче, ніж зазвичай: до подорожчання яких продуктів треба підготуватися
Дві тарілки за раз – це не межа: рецепт справжнього гетьманського борщу від Євгена Клопотенка
Ваш борщ буде просто чарівним: рецепт маринованих буряків по-болгарськи
Ви будете в захваті від цього смаку: рецепт борщової заправки з яблуками на зиму