Мало хто знає, але сир почали вживати ще близько 7 тисяч років тому. За однією із версій істориків, першими продукт отримали бедуїни. Вони тримали молоко у мішках із овечих шлунків. Під дією ферментів молоко перетворювалося на м'який сир. Що ж до сирного соусу, то вважається, що його почали готувати у Франції на основі знаменитого соусу бешамель. Також попередником сирного соусу могло стати сирне фондю, винайдене у XVII столітті.
Тим не менш, сьогодні сирний соус є відмінним доповненням до будь-якої м'ясної чи рибної страви і це найпопулярніший соус у нашій країні після майонезу.
- сир чеддер – 200 г;
- олія вершкове - 80 г;
- мука - 1 ст. ложка;
- молоко - 200 мл.
важливо!
- На густоту соусу впливає кількість молока, яке ви використовуєте.
Вмішайте в масло|мастило| муку|борошно|, постійно помішуючи віночком або лопаткою.
Як тільки масло і борошно стануть однорідною масою, тонким струмком влийте молоко, постійно перемішуючи. На малому вогні доведіть суміш до однорідності, помішуючи.
Вмішайте сир у масляно-молочну масу частинами, у 3 підходи. Щоразу чекайте повного розчинення сиру.
Соус постійно помішуйте до загущення та однорідності.
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Не забувайте перед подачею трохи підігріти сирний соус, так він буде рідкішим.
Зберігати соус не більше 7 днів у холодильнику, краще з'їдати його за перші 3 дні.
Як це є
Читайте також:
Від такої страви будуть у захваті: рецепт курки по-грузинськи, запеченої у молочно-чесночному соусі
Тарілку напевно облизуватимуть: рецепт ніжної курочки з квасолею в томатному соусі
Від цього запаху потечуть слинки: рецепт грибних котлет у сирному соусі