Начинка:

  • Картопля – 2-3 шт.
  • Печериці – 250 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Базилік - 2 ч.л.
  • Свіжий кріп – до смаку

тісто:

  • Кефір - 250 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Кукурудзяна мука - 100 г
  • Борошно пшеничне – 100 г
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Цукор - 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.

Печериці промиваємо та нарізаємо. Дрібні гриби досить розрізати двічі навпіл (на 4 частини), великі – на 8 частин.

Викладаємо на розігріту суху сковороду і гасимо 10-15 хвилин – до випарювання вологи з грибів.

Цибулю тим часом нарізаємо дрібним кубиком.

Печериці викладаємо в окрему тарілку. На сковороду наливаємо олію, викладаємо цибулю. Обсмажуємо до легкої золотистості, 7-10 хвилин.

Популярні новини зараз

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Показати ще

Поки смажиться цибуля, картоплю нарізаємо на невеликі кубики.

Цибулю визначаємо до грибів в окрему тарілку. На сковороду відправляємо картоплю. Смажимо також 7-10 хвилин - до напівготовності та золотистості шматочків. Часто не перемішуйте, щоб утворилася рум'яна скоринка.

Повертаємо в сковороду гриби з цибулею, всипаємо базилік, перемішуємо та прогріваємо 2-3 хвилини. Начинка для пирога на кефірі готова.

Для тесту нам потрібні такі інгредієнти.

У мисці з'єднуємо яйця, сіль, цукор та кефір.

Перемішуємо віночком до однорідності.

Просіюємо кукурудзяне і пшеничне борошно, всипаємо соду.

Знову перемішуємо. Отримуємо тісто для пирога, що повільно стікає з віночків. Консистенція – як густа сметана.

Формуємо пиріг. На дно змащеної форми викладаємо половину тіста. Поверх рівномірно розподіляємо начинку, посипаємо свіжим кропом.

І заливаємо пиріг половиною тіста, що залишилася. Випікаємо при 180 градусах у духовці 30 хвилин до рум'яності.

Готовий пиріг трохи остудити, виймати з форми, розрізати на порційні шматки і подати до столу.

Читайте також:

Ой, Сарочка, загорніть мені додому: рецепт ситного та швидкого пирога по-єврейськи

На другий день не залишиться і крихти: рецепт швидкого пирога з м'ясним фаршем, куркою та картоплею

Ну це просто блаженство: рецепт німецького макового пирога, за який вас цілуватимуть

За останній шматочок боротимуться: рецепт неймовірного пирога з куркою, шпинатом та сиром