Зима – це час, коли ми часто прагнемо запастись консервами та заготовками на довгі холодні дні. Серед різноманітності смачних та корисних страв, які можна приготувати на зиму, особливе місце займає салат із овочів та квасолі. Цей салат не тільки ситний і поживний, але й ідеально підходить для наших зимових столів і служить чудовим доповненням до різних страв.

Докладніше про приготування салату з овочів та квасолі читайте у нашому матеріалі.

Для приготування салату з овочів та квасолі нам знадобиться:

Квасоля суха - 1 кг або квасоля відварена - 2 кг Цибуля ріпчаста - 2 кг Перець болгарський – 2 кг Морква – 2 кг Помідори – 4 кг Томатна паста - 200 г Сіль – 4-5 ст. ложок Цукор - 300 г Оцет 9% - 140 мл Олія - ​​500 мл

Спосіб приготування салату з овочів та квасолі:

1. Спочатку відваріть квасолю до готовності, попередньо замочивши її на ніч для салату з овочів та квасолі.

2. Подрібніть овочі для салату (всі овочі зважте в очищеному вигляді): перетворите помідори на пюре, наріжте перець соломкою або кубиками, натріть моркву на тертці, наріжте цибулю кубиками для салату з овочів та квасолі.

Популярні новини зараз

Леся Нікітюк зізналася у почуттях легенді української естради: як відреагує Андрій Данилко?

Вам допоможе гірчиця: як зберігати помідори, щоб вони довго не псувалися і не гнили

Не лише комуналка та продукти: в Україні сильно подорожчає інтернет

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

3. У глибокій каструлі нагрійте олію, додайте нарізану цибулю й обсмажте її до прозорості, помішуючи час від часу.

4. Додайте в каструлю помідорне пюре, відварену квасолю, нарізаний перець, натерту моркву, цукор і сіль для салату з овочів та квасолі,

5. Ретельно перемішайте та варіть салат на середньому вогні 30-40 хвилин після закипання. У цей час підготуйте банки для салату з овочів та квасолі та кришки для стерилізації.

6. За 5 хвилин до закінчення варіння додайте в салат томатну пасту та оцет, добре перемішайте.

7. Наповніть нагріті банки киплячим овочевим салатом і щільно закрийте кришками.

8. Переверніть банки догори дном і укутайте теплою ковдрою на добу, щоб повільно охолонули.

Із зазначених інгредієнтів вийде приблизно 11 літрів салату з овочів та квасолі на зиму. Цей салат можна зберігати при кімнатній температурі.

Смачного!

Читайте також:

Як смачно замаринувати цибулю без оцту: цей рецепт приховують усі імениті шеф-кухарі

Їх розхоплюють у перші хвилини: рецепт закусочних рулетиків з крабових паличок з помідорами.

Ситно і дуже незвичайно: рецепт картопляних котлет з горошком, в які ви одразу закохаєтеся