Коли мова заходить про смачні та ситні страви, які легко приготувати, рецепт ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками є однією з найбільш затребуваних. У цій страві поєднуються ніжний смак гарбуза, ароматні спеції та апетитні ковбаски, що робить його чудовим вибором для обіду чи вечері.
Докладніше про приготування ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками читайте у нашому матеріалі.
Для приготування ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками нам знадобиться:
Рис довгозернистий – 120 г Гарбуз - 450 г Ковбаски копчені - 150 г Часник - 3 зубчики Перець червоний чилі – 3 г (2/3 шт.) Томатна паста – 35 г (1,5 ст. ложки) Коріандр мелений - 1 ч. ложка Зіра мелена - 1/2 ч. ложка Цукор (за потребою) – 1/3 ч. ложки Сіль - 1/3 ч. ложки (за смаком) Олія - 20 мл (1 ст. ложка) Петрушка свіжа (для подачі) – 3-4 гілочкиСпосіб приготування ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками:
Промиваємо рис і заливаємо 250 мл води в каструлі для приготування ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками. Доводимо до кипіння.
Зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю і варимо рис до готовності, поки не вбереться вся рідина, близько 15 хвилин. Рис вийде розсипчастим.
Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Поки рис готується для ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками, поріжемо ковбаски кружальцями.
Очистимо гарбуз від шкірки та насіння, наріжемо на маленькі кубики. Подрібнимо часник і наріжемо гострий перець для ситного рису з гарбузом і копченими ковбасками.
Зігріємо олію в сковороді, додамо ковбаски і обсмажуємо приблизно 3 хвилини до підрум'янювання. Перекладемо обсмажені ковбаски на тарілку.
У масло, що залишилося додаємо часник і гострий перець, обсмажуємо 30 секунд. Потім додаємо зіру та коріандр, обсмажуємо ще 30-40 секунд.
Додаємо гарбуз в ароматне масло та обсмажуємо на середньому вогні 5 хвилин для ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками.
Потім додати томатну пасту і влити 200 мл гарячої води. Тушимо гарбуз 7-12 хвилин на маленькому вогні до м'якості для ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками.
Додаємо обсмажені ковбаски та рис. Посолити до смаку, при необхідності додамо цукор.
Влити ще 100-150 мл гарячої води, перемішуємо, доводимо до кипіння та готуємо на маленькому вогні 2-3 хвилини. Потім вимикаємо вогонь.
Ситний рис із гарбузом та копченими ковбасками готовий, можна розділити на порції та посипати подрібненою петрушкою.
Читайте також:
Такі бутерброди розлетяться за лічені секунди: рецепт ніжного паштету з оселедця
Ви з'їсте її прямо зі сковорідки: рецепт тушкованої капусти зі сметаною та томатною пастою
Займе лише 5 хвилин: рецепт шоколадних кексів, які готуються в мікрохвильовій печі