Домашній сир плавлений з кисломолочного сиру - це смачна й універсальна страва, яку можна використовувати як начинку для бутербродів, піци, гарнірів або просто поласувати ним з хлібом.

Детальніше про приготування домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру читайте в нашому матеріалі.

Для приготування домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру нам знадобиться:

  • Жирний кисломолочний сир 250 г
  • Яйце 1 штука
  • Сода 3 грамів
  • Соль ½ ч. ложки
  • Вершкове масло 100 г
  • Часник 1 зубчик
  • Зелень ½ пучка

Спосіб приготування домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру:

Для приготування домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру з'єднайте кисломолочний сир, яйце, соду та сіль у мисці. Використовуйте занурювальний блендер для отримання однорідної маси. Додайте в масу для домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру розтоплене вершкове масло.

Рекомендується використовувати домашній кисломолочний сир замість магазинного, так як це допоможе досягти кращого смаку та текстури сиру.

Популярні новини зараз

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще

Для приготування плавленого сиру в каструлі нагрійте невелику кількість води. Покладіть миску зверху з сиром так, щоб вона не торкалася води, і зменшіть вогонь.

Готуйте, помішуючи, поки маса для домашнього сиру плавленого з кисломолочного сиру не почне плавитися. Потім використання занурювального блендера знову. Продовжуйте варити до тих пір, поки суміш не загусне, це займе приблизно 10-15 хвилин.

Перелийте плавлений сир в іншу ємність. Подрібніть часник та зелень, потім додайте їх у сир.

Покрийте домашній сир із кисломолочного сиру харчовою плівкою й остудіть до кімнатної температури, потім залиште в холодильнику як мінімум на 1 годину, щоб сир застиг.

Читайте також:

Таке захочеться готувати щодня: рецепт ситної яєчні по-грузинськи з особливим секретом

Раніше таку смакоту робили у сільській печі: рецепт найсмачніших пельменів із заварного тіста.

На другий день нічого не залишиться: рецепт ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом