Домашній сир плавлений з кисломолочного сиру - це смачна й універсальна страва, яку можна використовувати як начинку для бутербродів, піци, гарнірів або просто поласувати ним з хлібом.
Детальніше про приготування домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру читайте в нашому матеріалі.
Для приготування домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру нам знадобиться:
- Жирний кисломолочний сир 250 г
- Яйце 1 штука
- Сода 3 грамів
- Соль ½ ч. ложки
- Вершкове масло 100 г
- Часник 1 зубчик
- Зелень ½ пучка
Спосіб приготування домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру:
Для приготування домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру з'єднайте кисломолочний сир, яйце, соду та сіль у мисці. Використовуйте занурювальний блендер для отримання однорідної маси. Додайте в масу для домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру розтоплене вершкове масло.
Рекомендується використовувати домашній кисломолочний сир замість магазинного, так як це допоможе досягти кращого смаку та текстури сиру.
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Для приготування плавленого сиру в каструлі нагрійте невелику кількість води. Покладіть миску зверху з сиром так, щоб вона не торкалася води, і зменшіть вогонь.
Готуйте, помішуючи, поки маса для домашнього сиру плавленого з кисломолочного сиру не почне плавитися. Потім використання занурювального блендера знову. Продовжуйте варити до тих пір, поки суміш не загусне, це займе приблизно 10-15 хвилин.
Перелийте плавлений сир в іншу ємність. Подрібніть часник та зелень, потім додайте їх у сир.
Покрийте домашній сир із кисломолочного сиру харчовою плівкою й остудіть до кімнатної температури, потім залиште в холодильнику як мінімум на 1 годину, щоб сир застиг.
Читайте також:
Таке захочеться готувати щодня: рецепт ситної яєчні по-грузинськи з особливим секретом
Раніше таку смакоту робили у сільській печі: рецепт найсмачніших пельменів із заварного тіста.
На другий день нічого не залишиться: рецепт ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом