Капуста "Провансаль" - це класичний салат із квашеної капусти, яблука, винограду та журавлини. Він відрізняється яскравим та насиченим смаком, який виходить завдяки поєднанню кисло-солодких та терпких компонентів.

Докладніше про те, як приготувати капусту "Провансаль", читайте в нашому матеріалі.

Для приготування капусти "Провансаль" нам знадобиться:

  • 1 качан квашеної капусти
  • 1 яблуко
  • 100 г журавлини
  • 100 г винограду
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка оцту

Спосіб приготування капусти "Провансаль":

  1. Капусту відіжміть від розсолу. Яблуко вимийте, розріжте на четвертинки, видаліть серцевину і наріжте соломкою. Журавлину та виноград вимийте. Виноград розріжте навпіл.
  2. У мисці змішайте оливкову олію, цукор та оцет. Заправте отриманим соусом капусту, яблуко, виноград та журавлину.
  3. Перед подачею на стіл дайте настоятися капусті в холодильнику протягом 30-60 хвилин.

Додаткові поради:

  • Для капусти провансаль можна використовувати будь-яку квашену капусту, у тому числі цільнокочанну. Якщо ви використовуєте капусту, наріжте її листя соломкою або квадратами розміром 2х2 см.
  • Для пікантнішого смаку в капусту провансаль можна додати дрібно нарізаний часник, зелень кропу або петрушки.
  • Зберігати капусту провансаль слід у холодильнику не довше тижня.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Секрет у дерев'яній ложці: старовинний рецепт ідеальної квашеної капусти, якою ви насолоджуватиметеся всю зиму

Такої ви не купите в жодному магазині: рецепт домашнього плавленого сиру з сиру

Весь секрет у чіпсах: рецепт чудового салату з крабових паличок, який ви будете їсти двома ложками