Користь цвітної капусти складно применшити, тому кожна господиня намагається різними способами заготовити цей чудовий овоч на зиму.
Так, якщо цвітну капусту замаринувати, то вона виходить смачною, хрусткою і відмінно гармонує з м'ясними стравами або гарнірами. Гарна маринована цвітна капуста і як самостійна закуска.
Перед тим як маринувати капусту, підготуємо всі потрібні інгредієнти:
- цвітна капуста (вага з кочаном) – 900 грам;
- морква – 100 грам;
- вода - 0.5 л;
- сіль - 1 стол.ложка;
- цукор – 1.5 стіл. ложки;
- оцет (9%) - 1 стіл. л.
З цієї кількості продуктів вихід - 2 баночки по 0,5 л.
Виделку цвітної капусти промиємо, струсимо зайву воду і за допомогою рук і ножа розберемо капусту на суцвіття. Деякі з них можна залишити більшими, а частину зробити дрібнішими, щоб надалі максимально заповнити всю банку.
Далі в каструлі кип'ятимо воду. Надішліть суцвіття в окріп і бланшуйте 30-60 секунд.
"До кінця року все...": переможниця "Битви екстрасенсів" шокувала передбаченням про війну в Україні
Рецепт, від якого пахне затишком: вершково-грибний пиріг з картоплею, який хочеться їсти прямо з запалу-спеку
8 тисяч гривень просто так? Українцям пояснили, хто може отримати грошову допомогу від держави вже зараз
"Бабине літо" повертається: Україну накриє хвиля тепла до +22°, ось коли ховати куртки
Відкиньте капусту на друшляк і злийте воду. Залишіть таким чином на деякий час, а поки займіться іншими продуктами.
Морквину та часник очистіть від шкірки. Ополосніть і наріжте кружальцями або півкругами. Відправте моркву та часник до капусти.
Щоб капуста вийшла ароматнішою можна використовувати різні трави - наприклад, невеликий пучок петрушки і пару гілочок квітів базиліка.
В окремій каструлі закип'ятіть 500 мл. води. Відправте сіль, цукор, запашний перець, гвоздику та лавровий лист у воду. Влийте оцет і залиште ще кілька секунд.
Відправте в киплячий маринад капусту, моркву, часник та зелень. Залиште залишити ще близько однієї хвилини.
Банки та кришки простерилізуйте будь-яким зручним та доступним для вас способом. Розкладіть капусту по баночках.
Залийте маринадом. Відразу ж закрийте стерильними кришками і переверніть верх дном. Укутайте цвітну капусту теплою ковдрою або рушником і залиште до повного остигання.
Охолоджуємо цвітну капусту вгору дном, потім забираємо у прохолодне темне місце - у комору чи льох.
Читайте також:
Один із найсмачніших і правильних рецептів: як приготувати капусту "Провансаль"
Запах буде просто жахливий: у якому посуді в жодному разі не можна готувати квашену капусту
