Продукти (на 6 порцій) Свиняча вирізка – 800 г (2 шт.) Цибуля ріпчаста – 300 г (2 шт.) Яблуко – 300 г (2 шт.) Сік яблучний – 100 мл Оцет яблучний – 30 млГірчиця дижонська - 1 ст. ложкаМ'ята свіжа - 2 гілочкиСіль - 0,5 ч. ложкиПерець чорний мелений - 1-2 щіпки
Важливо:
- замість яблучного оцту можна використовувати рисовий чи винний;
- м'яту можна замінити свіжою шавлією або розмарином.
У глибокій ємності з'єднайте яблучний сік, оцет та гірчицю. Всипте 1 щіпку солі. Перемішайте.
Випійте форму для запікання пергаментним папером або фольгою і викладіть туди свинину. Посоліть і поперчіть м'ясо з усіх боків.
Очищену цибулю розріжте на 8-9 великих частин.
Яблука наріжте великими часточками, видаліть серцевину з насінням.
Обкладіть м'ясо з усіх боків цибулею та яблуками.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Соусом, що вийшов, полийте м'ясо з яблуками і цибулею.
Форму для запікання щільно закрийте фольгою. Поставте форму в розігріту до 190 градусів духовку на годину.
Через якийсь час дістаньте форму з духовки і зніміть фольгу.
Поверніть форму в духовку і продовжуйте готувати м'ясо ще 20 хвилин, поливаючи кожні 5 хвилин сумішшю соку та соусу з дека.
Ця страва гідна святкового столу.
Яблука відмінно поєднуються зі свининою, а запечена цибуля з яблучним маринадом - окреме кулінарне кохання.
Читайте також:
Дві тарілки з'їдаються тільки так: рецепт ситного німецького супу з квашеною капустою і свининою
Зазвичай її з'їдають у перший же день: рецепт домашньої курячої ковбаси з сиром та свининою
Такого соковитого м'яса ви ще не куштували: рецепт свинини, шприцьованої соєвим соусом