Інгредієнти:
- 5 курячих гомілок
- 80 мл кефіру
- 1 ч. ложка гострої гірчиці
- 1 ч. ложка трав прованських (суміш)
- 1 тонкий лаваш
- 80 мл молока
- 50 г сиру
- Сіль та перець за смаком
Приготування:
-
Почнемо з підготовки курки. Вимийте гомілки, обсушіть їх паперовими рушниками. Це важливий крок для того, щоб курка вийшла соковитою та смачною.
-
Підготуємо маринад. У глибокій мисці з'єднайте кефір, гостру гірчицю, прованські трави, сіль і перець. Добре перемішайте усі інгредієнти. Покладіть гомілки в маринад, забезпечуючи рівномірне покриття. Дайте курці постояти в маринаді хоча б годину, щоб вона насочилася смачними ароматами.
-
Тепер перейдемо до лаваша. Наріжте його на смужки та прямокутники. Потім молоком змочіть кожен шматочок лаваша з обох боків. Цей крок допоможе створити хрустку під час запікання.
-
Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів. Підготуйте форму для запікання. Викладайте молочний лаваш у форму, починаючи з дна та закінчуючи бічними краями. Це створить своєрідний "кокон" для курки.
Популярні новини заразГороскоп на завтра, 19 квітня: Сонце у новій фазі принесе багатство – як залучити гроші
19-річна донька Ольги Фреймут Злата вивалила груди серед Лос-Анджелесу, мама одразу відреагувала
Ніколи не стрижіть нігті у ці дні: на що вказують прикмети
Із цим краще не жартувати: яку молитву читають перед випіканням паски
-
Поступово розподіліть мариновані шматочки курки на лаваші, а потім накрийте їх краями лаваша, що звисають, створюючи незвичайний "пакет".
-
Закрийте форму фольгою та поставте її в духовку на 30 хвилин. Після цього приберіть фольгу та дайте курці прогрітися ще 10 хвилин.
-
Після цього посипте курячу скоринку тертим сиром і поверніть форму в духовку ще кілька хвилин, щоб сир красиво розплавився.
-
Ваша страва готова! Насолоджуйтесь соковитою та ароматною куркою у хрусткій кірці з лаваша та сиру. Подавайте гарячим та насолоджуйтесь неповторним смаком!
Читайте також: