Хтось вважає голубці повсякденною стравою та зручною заготівлею на вечерю, тому готує одразу багато голубців та заморожує. Однак у багатьох українських сесіях ця страва присутня на новорічному столі.

Насамперед розкладаємо на робочому столі всі необхідні та вказані у списку продуктів інгредієнти. Рекомендується дотримуватися кількості та всіх зазначених пропорцій у рецепті.

Гриби сухі білі – 50 г Капуста білокачанна – 1 головка Крупа перловая – 1 стакан Сало свіже – 50 г Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт. Олія вершкове – 30 г Яйця – 2 шт. Нежирний свинячий фарш – 200 г Сметана - 150 гр сіль Перець чорний мелений Майоран - щіпка Сметана для подачі Зелень кропу – 2-3 гілочки

Відварити до готовності перлову крупу. Її краще замочити наперед на 2-3 години. Якщо не розрахували кількість води, то зайву воду з каші злийте. Сухі гриби замочити, а потім відварити. Гриби вийняти, але відвар не виливати. Гриби дрібно посікти.

Популярні новини зараз

На упаковці написано неправильно: скільки рідкого порошку для прання потрібно насправді

Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав

Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

Показати ще
Цибулю порізати дрібними кубиками. Обсмажити цибулю на вершковому маслі, додати гриби і смажити їх, помішуючи, 5-7 хвилин.

Дрібно нарізати сало. Витопити його на сковороді. Шкварки прибрати. На витопленому салі обсмажити перлову крупу 7-10 хвилин.

Змішати зі смаженими грибами та свинячим фаршем. Посолити, поперчити, додати|добавляти| майоран. Збити яйця і змішати з|із| начинкою.

Далі необхідно начинку закрутити в підготовлене капустяне листя.

У підготовлене капустяне листя (бланширувати і зрізати потовщення) покласти начинку і загорнути конвертом.


Голубці укласти в сотейник. Приготувати заливку. Для цього змішати грибний відвар зі сметаною, посолити та поперчити. Залити голубці.Гасити голубці на невеликому вогні до готовності. Час залежить від капусти, величини голубців і може затягнутися до 2-х годин.

Готові голубці полити сметаною та посипати рубаним кропом.

Читайте також:

Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт найсмачніших голубців з квасолею, м'ясом та рисом у соусі з помідорів

Соковито, ніжно та апетитно: рецепт лінивих голубців, приготовлених у молочному соусі

Такої принади ви ще не пробували: рецепт "лінивих" голубців з гарбузом та курячим філе

Вас благатимуть розкрити цей секрет: рецепт ніжних голубців з яловичиною та булгуром з йогуртовим соусом