Солоний і маринований оселедець можна купити в будь-якому супермаркеті та базарі, ось тільки не завжди очікування збігається з реальністю. І справді, складно вгадати, якою мірою солоності та інтенсивності смаку нам пропонують рибу, тому залишається тільки вірити на слово продавцю. Якщо ж хочете зробити ідеально, виходячи з своїх смакових уподобань, рекомендує приготувати оселедець за цим рецептом.

Інгредієнти для маринованої риби:

  • філе оселедця (свіже або солоне) – 6 шт.;
  • лимон - 1 шт.;
  • цедра 1-го грейпфрута;
  • цибуля (середнього розміру) – 1 шт.;
  • сіль;
  • цукор;
  • чорний перець;
  • запашний перець.

Можна купити філе або цілу рибу не важливо. Але для маринування слід рибу нарізати на невеликі шматочки.

До речі, можна брати як свіже, так і вже солоне філе оселедця, тільки не в олії. Якщо беремо солоне – зменшуємо кількість солі в маринаді.

Навіть якщо філе в маслі, можна промити його під крижаною водою і обсушити - ну що робити, якщо іншого немає. Головне, щоб смачне було і не пересолене.

Цедру з грейпфрута краще зрізати широкими стрічками – зручніше потім її забирати з банки.

Популярні новини зараз

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Нарізаємо філе шматочками, цибуля - півкільцями, лимон - кружальцями тонше. Знімаємо цедру із грейпфрута.

Все це складаємо в банку, чергуючи між собою.

Кип'ятимо воду, додаємо до неї цукор, сіль, спеції. Жодного оцту не знадобиться - лимон дасть потрібну кислинку. На склянку окропу десь 2 ч.л. цукру та 0,5 ч.л. солі – це якщо філе вже солоне. Маринад повністю остуджуємо!

Заливаємо банку догори, залишаємо промаринуватися. В принципі, через дві доби вже можна пробувати.

Рекомендується одразу розібрати вміст баночки – цедру та лимон викинути, а цибулю та оселедець перекласти в іншу баночку, вже без рідини. Цибуля теж виходить чудово смачною.

Читайте також:

Ви дуже здивуєтеся: як швидко позбутися запаху оселедця на обробній дошці

Саме цей рецепт вважається найсмачнішим і найправильнішим: рецепт новорічного оселедця під шубою з одним секретом

Ще краще, ніж магазинне філе: як швидко почистити оселедець, щоб у ньому не залишилося навіть дрібних кісток

Такі бутерброди розлетяться за лічені секунди: рецепт ніжного паштету з оселедця