Ситна гречка з куркою в рукаві - це страва, яка ідеально підходить для тих, хто хоче швидко та смачно приготувати обід чи вечерю. Воно виходить соковитим та ароматним, а готувати його зовсім нескладно.
Страва готується в рукаві для запікання, що дозволяє зберегти всі корисні властивості продуктів і зробити їх смачнішими.
Детальніше про приготування ситної гречки з куркою в рукаві читайте в нашому матеріалі.
Для приготування ситної гречки з куркою в рукаві нам знадобиться:
- 1 склянка гречаної крупи
- 300 г курячих стегон
- 1 цибулина
- 1 морква
- сіль
- перець
- рослинна олія
Спосіб приготування ситної гречки з куркою в рукаві:
- Розігрійте духовку до 180 градусів для приготування гречки з куркою в рукаві.
- Промийте гречку і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
- Наріжте курячі стегна невеликими шматочками для ситної гречки з куркою в рукаві.
- Очистіть цибулю і моркву, наріжте цибулю півкільцями, а моркву - кружальцями.
- Перекладіть гречку в миску, додайте сіль, перець та олію. Перемішайте.
- Рукав для запікання закріпіть з одного боку, помістіть у форму для запікання.
- Викладіть у рукав гречку з куркою та овочами.
- Влийте 300 мл гарячої води.
- Закріпіть рукав з іншого боку.
- Покладіть заготовку в духовку та запікайте 25 хвилин.
- Після цього дістаньте форму з духовки, переверніть рукав на інший бік і поверніть духовку ще на 25 хвилин.
- Готову страву дістаньте із духовки, обережно відкрийте рукав і перемішайте.
- Розкладіть ситну гречку з куркою в рукаві по тарілках і подавайте до столу.
Примітки:
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
- Замість курячих стегон можна використовувати філе курячої грудки або інші частини курки.
- Щоб гречка вийшла більш розсипчастою, можна додати до неї трохи вершкового масла чи сметани.
- Для аромату можна додати у страву трохи зелені, наприклад, кропу чи петрушки.
Читайте також:
Такого ви точно не куштували: рецепт прозорого холодцю по-одеськи, який закохуються з першої порції.
Навіть одного тазика вам буде мало: старовинний рецепт найсмачніших вареників по-гуцульськи
Від такої смакоти ніхто не відмовиться: рецепт салату з крабових паличок та печінки тріски