Хоча омлет – французька страва, вона давно стала символом багатьох кухонь світу. Щоправда, одні запікають омлет у духовці, інші смажать на сковороді, треті варять у воді, четверті роблять у мікрохвильовій печі. Який би спосіб приготування не вибрали, омлет завжди виходить ситним і поживним, завдяки чому наситить енергією на весь майбутній день.

Крім того, не варто забувати, що в складі омлета є чимало цінних поживних речовин, вітамін А – для здоров'я шкіри та кращого зору, вітаміни групи В – для покращення метаболічних процесів та роботи нервової системи, а також вітамін Д – для підтримки здоров'я кісток.

Продукти:

  • яйця – 5 штук;
  • шинка – 100 г;
  • цибуля фіолетова - 100 г;
  • сметана (жирністю 15%) - 80 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • олія рослинна - 20 мл;
  • зелень свіжа (для подачі) – 10 г.

важливо!

  • Шинку можна взяти з невеликим прошарком жиру.
  • Сметана підійде будь-якої жирності.
  • Якщо в наявності немає фіолетової цибулі, її можна замінити білою ріпчастою.
Шинку наріжте невеликими брусочками чи кубиками.

Розігрійте глибоку сковороду з олією і викладіть туди шинку. Обсмажте 3-4 хвилини на маленькому вогні, помішуючи.

Яйця перед використанням ретельно промийте під проточною водою і обсушіть серветкою. Розбийте яйця в глибоку миску. Додайте сметану. Збовтайте ручним віночком до однорідності. Сильно збовтувати не потрібно, достатньо, щоби всі інгредієнти з'єдналися.

Популярні новини зараз

Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям

Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу

Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Всипте борошно, що просіяє. Перемішайте віночком, щоб не було грудочок.

Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Додайте|добавляйте| нарізану цибулю до омлетної суміші.

За смаком підсоліть та поперчіть, перемішайте.

Вилийте омлетну суміш із цибулею поверх обсмаженої шинки. Зробіть маленький вогонь, накрийте кришкою сковороду і готуйте омлет приблизно 8-10 хвилин, щоб верхній шар добре схопився.

Читайте також:

Спробувавши один раз, ви закохаєтеся в них назавжди: рецепт зраз з м'ясного фаршу з омлетом та помідором

Смакота, від якої важко відмовитися: рецепт ситного омлету з крабовими паличками та сиром

Після такого сніданку ви будете ситі цілий день: рецепт листкового омлету з сиром, картопляним пюре та черрі

Таким смаком захочеться балувати себе щодня: рецепт ніжного омлету з тунцем

Такої ніжності ви точно не пробували: рецепт пишного та ситного вареного омлету;