Інгредієнти:
- 1 свиняча мова
- 1 кг яловичих м'ясних кісток
- 2 свинячі ніжки
- 2 цибулини
- 1 велика морква
- 200 г сельдерея (черешки)
- 100 мл винного оцту
- 1 ст. суміші перців горошком
- 2 лаврові листи
- 4 л води
- Сіль за смаком
Покроковий рецепт:
-
Спочатку підготуйте свинячі ніжки, пошкребте їх ножем, промийте, потім складіть у глибоку каструлю, додайте воду.
-
Додайте яловичі м'ясні кістки, свинячий язик, лавровий лист, суміш перців горошком і цибуля в лушпинні. Потім варіть на повільному вогні протягом 3 годин.
-
Виловіть цибулю і викиньте її. У каструлю додайте селеру, очищену моркву, сіль, дрібно нарізаний часник і варіть ще 1 годину.
-
Вийміть м'ясо з бульйону, дайте йому трохи охолонути, потім відокремте від кісток, дрібно наріжте і розкладете по підготовленим тарілкам.
Популярні новини заразВолодимир Зеленський розповів про переговори з росією після спілкування з Трампом: "Робимо все, щоб змусити"
Взимку снігу не буде і всі кущі загинуть: чим посипати землю навколо полуниці вже зараз від вимерзання
Робимо запаси правильно: як зберігати цибулю, щоб вона не зіпсувалась до самої весни
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
-
Процідіть бульйон двічі, використовуючи марлю, щоб позбавитися дрібних частинок. Потім обережно залийте їм підготовлені тарілки з м'ясом.
-
Коли холодець у тарілках охолоне, перемістіть їх у холодильник і залиште на 8 годин, щоб він повністю застиг і набрав смакових відтінків.
Цей ароматний італійський холодець стане чудовою стравою для тих, хто цінує насичений смак та незвичайні нюанси у приготуванні традиційних страв.
Читайте також: