Інгредієнти:

  • 1 свиняча мова
  • 1 кг яловичих м'ясних кісток
  • 2 свинячі ніжки
  • 2 цибулини
  • 1 велика морква
  • 200 г сельдерея (черешки)
  • 100 мл винного оцту
  • 1 ст. суміші перців горошком
  • 2 лаврові листи
  • 4 л води
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт:

  1. Спочатку підготуйте свинячі ніжки, пошкребте їх ножем, промийте, потім складіть у глибоку каструлю, додайте воду.

  2. Додайте яловичі м'ясні кістки, свинячий язик, лавровий лист, суміш перців горошком і цибуля в лушпинні. Потім варіть на повільному вогні протягом 3 годин.

  3. Виловіть цибулю і викиньте її. У каструлю додайте селеру, очищену моркву, сіль, дрібно нарізаний часник і варіть ще 1 годину.

  4. Вийміть м'ясо з бульйону, дайте йому трохи охолонути, потім відокремте від кісток, дрібно наріжте і розкладете по підготовленим тарілкам.

    Популярні новини зараз

    Володимир Зеленський розповів про переговори з росією після спілкування з Трампом: "Робимо все, щоб змусити"

    Взимку снігу не буде і всі кущі загинуть: чим посипати землю навколо полуниці вже зараз від вимерзання

    Робимо запаси правильно: як зберігати цибулю, щоб вона не зіпсувалась до самої весни

    Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

    Показати ще
  5. Процідіть бульйон двічі, використовуючи марлю, щоб позбавитися дрібних частинок. Потім обережно залийте їм підготовлені тарілки з м'ясом.

  6. Коли холодець у тарілках охолоне, перемістіть їх у холодильник і залиште на 8 годин, щоб він повністю застиг і набрав смакових відтінків.

Цей ароматний італійський холодець стане чудовою стравою для тих, хто цінує насичений смак та незвичайні нюанси у приготуванні традиційних страв.

Читайте також: