Карась - риба сімейства коропових. І хоча вона не відноситься до елітних видів, з карася можна приготувати багато відмінних страв завдяки солодкуватій, смачній м'якоті.
Карась - 800 г
Морква – 0,5 шт.
Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
Желатин - 10 гр
Лавровий лист – 1-2 шт.
Сильне похолодання, сніг та шторм: погода несе різкі потрясіння – прогноз здивує
Рік Вогняного Коня 2026: хто виживе у хаосі, а хто втратить усе, китайський гороскоп для всіх знаків
Легкий та бюджетний: салат з буряка, який "зникає" зі столу за хвилину, автор рецепту досі невідомий
"Собака, яка не гавкала": Джеффрі Епштейн підставив Дональда Трамп на торгівлі людьми
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Зелень – 10 г
Вода - 800 мл
Рибу очистіть від луски. Випатрайте, обріжте плавці, приберіть зябра. Добре помийте всередині та зовні.
Наріжте карася на шматочки.
Викладіть у каструлю. Додайте очищену і помиту цибулю та моркву. А також будь-яку зелень та лавровий лист.
Залийте водою, посоліть і поперчіть до смаку.
Поставте каструлю на плиту. Варіть карася 30-35 хвилин на мінімальному вогні, з відкритою кришкою каструлі, щоб бульйон був прозорим.
Потім дістаньте з каструлі відварену рибу, а бульйон процідіть. Желатин залийте холодною кип'яченою водою і дайте набрякнути. Потім викладіть гарячий рибний бульйон і перемішуйте до повного розчинення.
Відвареного карася ретельно розберіть, забираючи кісточки. Викладіть у форму для заливного.
Залийте рибним бульйоном із желатином.
Читайте також:
Від такої страви неможливо відірватися: рецепт качиних шлуночків єврейською
Цей запах зводив з розуму всю Одесу: рецепт котлет по-єврейськи, які тушкують у соусі із секретом
Ой, Сарочка, загорніть мені додому: рецепт ситного та швидкого пирога по-єврейськи
