Інгредієнти:
- 1 кг свинячих вух
 - 1 кг курячого м'яса (переважно домашнього)
 - 2 цибулини
 - 2 морквини
 - 3 лаврові листи
 - 5 горошин чорного перцю
 - 3 горошинки запашного перцю
 - 6 зубчиків часнику
 - 6,5 л очищеної води
 - 3 ст. оцту для вушок
 - Сіль за смаком
 
Покроковий рецепт:
- 
Підготовка вух:
- Замочіть свинячі вушка у воді з оцтом на 1 годину, щоб позбавитися специфічного запаху.
 - Після цього почистіть вушка ножем та промийте.
 
 - 
Варіння основи:
- У глибоку каструлю помістіть свинячі вуха, курку, нарізані цибулю та моркву, а також додайте лавровий лист та перець.
 - Залийте холодною водою і варіть на дуже повільному вогні протягом 4 годин.
 
 - 
Підготовка овочів:
- Вийміть овочі з каструлі, викиньте цибулю, а моркву дрібно наріжте.
 - Додайте в бульйон розчавлений часник, посоліть до смаку.
 - Продовжуйте варити ще 1 годину та вимкніть.
 
 - 
Підготовка м'яса:
Популярні новини заразПоказати ще"Живемо кожен своїм життям": Андрій Бєдняков вперше відверто розповів, чому не хоче повертатися до колишньої
Манікюр, який принесе успіх у 2026: як задобрити Червону Вогняну Кінь у новорічну ніч
Соковиті сардельки у вершково-часниковому соусі під сирною скоринкою: рецепт, який точно урізноманітнить магазинне
"Холостяк" під час війни: Григорій Решетнік заявив, що шоу з Цимбалюком об'єднує Україну
- Витягніть м'ясо з каструлі, дайте йому охолонути, потім дрібно наріжте.
 - Розкладіть м'ясо по тарілках, додавши моркву.
 
 - 
Фінальна стадія:
- Процідіть бульйон через марлю і додайте в тарілки з м'ясом і овочами.
 - Охолоджений холодець помістіть у холодильник на 8 годин для повного застигання.
 
 
Таким чином, ви отримаєте чудовий холодець, прозорий, смачний і застигаючий, який порадує вас і ваших близьких.
Смачного!
Читайте також:
