Холодець – це традиційна українська страва, яку часто готують на свята. Для того, щоб холодець вийшов наваристим і добре застигав, використовують желатин. Однак є й інший спосіб – додати в бульйон курячі лапки. Хрящова тканина лапок містить колаген, який також допомагає застиганню бульйону.
Докладніше про приготування прозорого холодцю з курки читайте в нашому матеріалі.
Для приготування прозорого холодцю з курки нам знадобиться:
- Курка (2-2,5 кг) – 1 тушка
- Курячі лапки - 400 г
- Морква – 1 шт.
- Цибуля - 2 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Чорний перець горошком – 4 шт.
- Запашний перець горошком - 2 шт.
- Сіль - 2 ч. л.
- Вода - 3 л
Спосіб приготування прозорого холодцю з курки:
- Курицю наріжте великими шматками, промийте і покладіть у каструлю для приготування прозорого холодцю з курки.
- Додати курячі лапки, залити холодною водою і залишити на 4 години.
- Злийте воду і ретельно промийте м'ясо та лапки.
- Залийте в каструлю свіжу воду, додайте спеції та варіть на повільному вогні 2 години для приготування прозорого холодцю з курки.
- Додайте очищену моркву та цибулю і варіть ще 40 хвилин.
- Дістаньте овочі, курку та лапки з бульйону та остудіть.
- Відокремте м'ясо від кісток і подрібніть.
- Цибулю викиньте, моркву наріжте невеликими шматочками.
- Викладіть м'ясо та моркву у підготовлені форми.
- Бульйон, що залишився, процідіть, додайте сіль і прокип'ятіть 1 хвилину.
- Розлийте бульйон формами з м'ясом і поставте в холодильник на 6 годин за рецептом прозорого холодцю з курки.
Читайте також:
Розлітаються прям як насіння: рецепт домашніх хлібних паличок з томатним соусом, сиром та зеленню
Популярні новини зараз
Показати ще
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею