- квасоля червона (варена або консервована) – 200 гр.;
- морква (середнього розміру) – 1 штука;
- цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 1 штука;
- часник - 3 зубч.;
- сіль – 0,5 чайн.л.;
- цукор – 1,5 ч. ложки;
- перець чорний мелений – 0,5 чайн.л.;
- олія - 4 стіл. л.;
- кінза, коріандр - по 0,5 ч. л.;
- оцтова есенція – 0,5 чайн.л.;
- перець гострий стручковий за смаком;
- зелень (кріп, петрушка) на смак.
важливо!
- Менш клопітно використовувати консервовану квасолю.
- Якщо ж у наявності суха, її необхідно на ніч замочити, а вранці промити, налити свіжої води і відварити протягом 1 години на середньому вогні.
Отже, для приготування салату моркву потрібно вимити, очистити і натерти соломкою на тертці для корейської моркви. Якщо немає такої тертки, можна нарізати моркву тонкою соломкою.
Горошини коріандру краще потовкти у ступці та посмажити на сухій сковороді протягом 2 хвилин.
Часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці, гострий перець дрібно наріжте.
Кількість гострого перцю регулюйте на власний смак.
У моркву додайте сіль, цукор, чорний мелений перець, оцтову есенцію, коріандр, часник та гострий перець. Все ретельно перемішайте руками, перетираючи та віджимаючи моркву – це найкраще робити у рукавичках.
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Цибулю також необхідно почистити і нарізати півкільцями. У розігріту сковороду налийте олію, викладіть цибулю і обсмажте до прозорості.
Цибулю з олією додайте до моркви. За бажанням ви можете влити в моркву тільки масло, вийнявши цибулю. Заберіть у холодильник на 30 хвилин.
Зелень сполосніть і подрібніть.
До моркви додайте квасолю та зелень, все перемішайте та приберіть у холодильник на 1 годину.
Читайте також:
Обов'язково спробуйте цю нову страву: рецепт ситного салату "Старий мірошник" з курячою печінкою