Картопля - 500 г Печінка куряча - 250 г Печериці - 60 г Яйце (дрібне) – 1 шт. Цибуля ріпчаста - 80 г Борошно - 80 г+ для панірування Олія - ​​40 мл Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком Зелень свіжа (для подачі) – за смаком

Печериці протріть вологою серветкою, сильно забруднені місця зріжте. Замість печериць можна взяти будь-які заморожені гриби.

Картоплю очистіть, залийте в каструлі водою, посоліть і відваріть на середньому вогні до готовності. Залежно від величини бульб на це піде від 15 до 25 хвилин.

Потім воду повністю злийте, розімніть картоплю в пюре. Остудіть.

У пюре, що остигло, розбийте яйце і добре перемішайте.

У картопляну суміш просійте борошно.

Все добре перемішайте до отримання однорідної м'якої маси. Накрийте каструлю з картоплею, дайте трохи постояти.

Цибулю очистіть, дрібно наріжте.

У сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю та обсмажте протягом 5 хвилин на середньому вогні. Потім перекладіть цибулю у тарілку.

Популярні новини зараз

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

Показати ще

Курячу печінку промийте, розріжте кожну на кілька частин і викладіть в сковороду, що звільнилася.

Печериці наріжте невеликими шматочками та додайте до печінки.

Обсмажуйте протягом 10 хвилин на середньому вогні, перемішуючи.
Зніміть з вогню, дайте трохи охолонути.

У чашу блендера перекладіть обсмажену з грибами курячу печінку та цибулю. Посоліть і поперчіть.

Пробийте печінку з цибулею та грибами в однорідну масу.

Розділіть картопляне пюре та печінкову начинку на однакову кількість частин (я розділила на 7). З кожної частини картопляної маси вологими руками сформуйте коржик. На середину коржика помістіть одну частину печінкової начинки.

З'єднайте краї картопляного коржа над начинкою, защипайте і сформуйте довгасту зразу. Запануйте в борошні з усіх боків. Так підготуйте усі зрази.

У сковороді розігрійте олію на середньому вогні, викладіть зрази і обсмажте з кожного боку по 5-7 хвилин, до золотистої скоринки.

Готові картопляні зрази з курячою печінкою та грибами відразу подавайте на стіл із будь-яким соусом або посипавши зеленню.

Читайте також:

Вам буде заздрити все село: як виглядає Mercedes, призначений для перевезення картоплі та буряків

Замінить будь-яку "шубу": рецепт українського салату з оселедця з солодким перцем, картоплею та солоними огірками

Під борщ їх можна з'їсти одразу 5 штук: старовинний рецепт картопляних пончиків із часниковим соусом

А ось це по-українськи: рецепт ситних та апетитних сирників з картоплі з цибулькою та сметаною