"Кожен 31 грудня ми з друзями ріжемо олів'є", – це може сказати 70% населення країн пострадянського простору. Однак у кожній родині його роблять трохи по-своєму.
І справді, хтось готує олів'є з тамбовським окістом чи карбонадом. Дуже смачним виходить олів'є з куркою-гриль, а також з копченою куркою або індичкою. Відмінний варіант - варена яловича грудинка (тільки добре зварена до м'якості). Ще краще - смажений до ступеня medium яловичий ростбіф. Варена м'якоть баранячої лопатки - чудово. Запечена телятина – чудово. Мова варена яловича, теляча або свиняча – і зовсім класика жанру! У будь-якому випадку "м'яса" в олів'ї має бути багато!
У запропонованому рецепті використовується копчена ковбаса, а горошок доповнюється консервованою кукурудзою.
Отже, щоб приготувати салат "Олів'є" з копченою ковбасою, кукурудзою та горошком, знадобиться такий набір продуктів:
- картопля 3 штуки;
- морква 1 штука;
- яйця 4 штуки;
- копчена ковбаса 300 г;
- солоні огірки 2 штуки;
- консервована кукурудза 100 г;
- консервований зелений горошок 100 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- майонез до смаку.
Картопля і морква потрібно варити 20-25 хвилин, а яйця - круто за 10 хвилин. Остудіть та очистіть.
Картопля, морква, яйця, ковбасу та огірки наріжте кубиками.
Змішайте підготовлені інгредієнти. Додайте кукурудзу та горошок. Посоліть і поперчіть. Заправте майонезом. Заберіть у холодильник мінімум на 1 годину.
Читайте також:
Найкреативніший салат у світі: чим замінити компоненти "Олів'є", щоб вийшла смачна страва
Смак, який вас точно здивує: рецепт салату "Олів'є" з крабовими паличками та додаванням яблука
Вам аплодуватимуть стоячи і вимагатимуть добавки: рецепт шикарного "Олив'є" з кальмарами
Популярні новини зараз
Показати ще