Ця страва обіцяє надзвичайну насолоду завдяки поєднанню пікантного чоризо та ароматних спецій у вигляді паприки з орегано.

Готуйтеся витратити в цілому близько 1 години 15 хвилин, з яких активною участю займе приблизно 25 хвилин. Цей рецепт розрахований на 5 порцій.

Ось що вам знадобиться:

  • Картопля (800-900 г)
  • Чоризо (100 г)
  • Цибуля (1 шт.)
  • Курячі стегна (4-5 шт.)
  • Сіль за смаком)
  • Перець чорний мелений (за смаком)
  • Рослинна олія (3 ст. л.)
  • Курячий бульйон або вода (200 мл)
  • стручковий перець (½-1 чайної ложки)
  • Сушений орегано (1 ч.л.)

Тепер перейдемо до приготування:

  1. Наріжте картоплю середніми шматочками, а чоризо – тонкими скибочками. Цибулю наріжте півкільцями або четвертинками кілець.
  2. Натріть курку сіллю та перцем. Якщо використовуєте гомілки замість стегон, це також підходить.
  3. Розігрійте олію в сковороді і злегка підрум'яньте курку. Викладіть її в замащену олією форму.
  4. У тій же сковороді підрум'яніть картоплю. Покладіть до курки разом із цибулею та чоризо.
  5. Змішайте гарячий бульйон з паприкою, орегано, сіллю та перцем. Обережно влийте у ту саму форму.
  6. Накрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 180 °C духовку на 35–40 хвилин.
  7. Зніміть фольгу і підрум'яньте ще 5-10 хвилин.

Подавайте цю чудову страву гарячим і насолоджуйтесь витонченим поєднанням смаків та ароматів, які привернуть увагу будь-якого гурмана.

Читайте також: