- пшеничне борошно - 6 склянок;
- молоко - 1 стакан;
- кефір - 1 склянка:
- яйця – 3 штуки;
- сода – 1 чайна ложка;
- сіль – 0,5 чайн.л.;
- цукор – 1 чайна ложка;
- олія - 3 стол.ложки.
Збийте все віночком до однорідної маси.
У тісто поступово почніть додавати муку. Важливо просіювати борошно, це наситить його киснем, тому випічка вийде пишною.
Додайте олію і продовжуйте місити тісто до однорідного стану. Тісто повинне вийде м'яким і злегка липнути до рук.
Накрийте тісто сухим чистим рушником або харчовою плівкою та залиште "відпочити". За цей час у борошні розвинеться клейковина, і тісто вийде ніжним і податливим.
В цей час займіться приготуванням начинки.
Продукти:
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
- фарш м'ясний – 500 грам;
- цибуля ріпчаста - 300 грам;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений на смак.
Цибулю помийте, очистіть і дрібно наріжте. Накривши харчовою плівкою, злегка пам'ятайте цибулю качалкою, щоб він пустив сік. Так фарш буде соковитішим і смачнішим. Ви можете натерти цибулю на тертці або пропустити через м'ясорубку.
Змішайте фарш, цибулю, сіль та перець.
важливо!
- Для приготування начинки для біляшів заощаджувати на цибулі не слід: здебільшого саме від цього фактора залежить соковитість усієї страви.
- Для соковитості у фарш можна додати також трохи холодної води та відбити фарш.
Можна приступати до ліплення біляшів. Сформуйте ковбаску із тіста і наріжте її на рівні шматочки. Руками сформуйте кружальця, викладіть у середину начинку і заліпіть краї, залишивши в середині дірочку.
У сковороду налийте олію. Олії необхідно стільки, щоб біляші були покриті наполовину. Розігрійте, зменшіть вогонь до середнього стану. Викладіть біляші лицьовою стороною (там, де дірочка) вниз і смажте до рум'яної скоринки.
Потім беляші переверніть, залийте по пів чайної ложки розпеченого масла в отвір для більшої соковитості і, накривши кришкою, смажте біляші до золотистої скоринки. Готові біляші слід викласти на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
Читайте також:
Як у бабусі в селі: рецепт соковитих біляшів з м'ясом, які робляться на сковорідці
Колись давно такі загортали в папір: рецепт біляків-пиріжків з м'ясом, які готуються на сковороді
Такі раніше продавали на кожній зупинці: рецепт соковитих "лінивих" біляшів
Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі