Головна перевага рецепту популярного торта "Хвилинка" - Його швидкість та простота приготування.

До того ж, це бюджетний варіант випічки, тому що його можна приготувати менш ніж за годину.

Інгредієнти для приготування торта "Хвилинка":

Для коржів:

  • 3 склянки борошна;
  • 1 банка згущеного молока (не вимагає варіння);
  • 1 чайна ложка соди, погашеної лимонним соком;
  • 1 яйце.

Для сметанного крему:

  • 250 г густої сметани з жирністю 20%;
  • ½ склянки цукру.

Для заварного крему:

Популярні новини зараз

Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Два "огірка" в один ріт: Леся Нікітюк злила "хмільне" відео про вибрики найближчого чоловіка

Показати ще
  • 3 столові ложки борошна;
  • 750 г молока;
  • 1 склянка цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру.

У великому посуді ретельно змішати борошно, яйце, згущене молоко і гашену лимонним соком соду. Починати потрібно з додавання яйця в борошно, а потім додавайте згущене молоко.

Ретельно перемішати тісто. Консистенція тіста, що вийшло, повинна бути щільною. Тісто повинно легко відокремлюватися від рук.

Викласти густу масу тіста на широку дошку. Розділити її на приблизно однакові 8 шматочків. З круглих шматочків за допомогою скатки зробити тонкі млинці.

Отриманий млинець покласти на попередньо розігріту сковороду без олії. Смажити млинці-коржі з обох боків всього 2 хвилини, поки не з'являться бульбашки.

Коржі перекласти на дошку або широку тарілку. Щоб надати торту рівність, за допомогою ножа видалити зайві частини та виступи. Залишки відрізаних частин можна використовувати для прикраси торта.

Для приготування крему треба зміщати сметану із цукром. Щоб додати вишуканішого смаку, можна додати в крем порцію ванільного цукру. Сметану із цукром добре збити міксером протягом 5-8 хвилин.

Готовим кремом покрити коржі, викладені на широке блюдо. Після того як всі коржі покриті кремом, прикрасити торт крихтами від коржів-млинців, що залишилися (попередньо подрібнити їх). Можна також використовувати подрібнені горіхи замість крихти для прикраси.

Читайте також:

Простий і швидкий торт "Марічка": рецепт, від якого вся родина вам дякуватиме

Вам вистачить 15 хвилин: як приготувати смачний торт із печива та йогурту. Рецепт

Рецепт домашнього тірамісу: тепер ви не підете у кафе заради цього десерту