Інгредієнти:
- Готова рисова каша (краще, якщо вона густа та в'язка)
- 1 яйце
- Борошно
- Цукор чи сіль за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Паніровка (борошно, манка або панірувальні сухарі)
Приготування:
-
Почнемо з підготовки основного інгредієнта – рисової каші. Ви можете використовувати готову кашу, що залишилася від сніданку, або зварити нову. Важливо, щоб каша була густою консистенцією, так що з неї легко було формувати биточки.
-
Покладіть рисову кашу в глибоку миску та додайте туди яйце. Всипте борошно і при необхідності додайте цукор чи сіль залежно від того, чи готуєте ви солодкі чи солоні биточки. Якщо каша вже солодка, цукор додавати необов'язково.
-
Добре перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси. Перевірте, наскільки легко з неї ліпляться грудки. Якщо маса занадто волога, додайте ще трохи борошна, але пам'ятайте, що надлишок борошна може надати биточкам борошняний смак.
-
На плоскій тарілці розкладіть паніровку - це може бути мука, манка або панірувальні сухарі. Ложкою беріть невеликі порції тіста, формуйте грудочки, обсипайте їх паніровкою з обох боків, потім акуратно формуйте биточки на дошці - округляйте бічні сторони і приплюсніть зверху.
Популярні новини заразНародилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям
Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу
Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
-
Розігрійте олію на сковороді на середньому вогні. Викладайте битки в розігріту олію і смажте до золотистої скоринки з обох боків.
-
Готові биточки викладете на тарілку, попередньо застелену паперовим рушником, щоб позбутися зайвої олії.
-
Подавайте рисові биточки до столу, додаючи сметану, солодкий соус, варення або згущене молоко на ваш смак.
-
Смачного!