Пиріжки та пироги з капустою — класична та дуже смачна страва, яка подобається багатьом. Господині досить часто готують своїм рідним пиріжки з капустою, оскільки вони ситні, смачні, доступні за ціною та продуктами. Такі пиріжки можна взяти із собою на пікнік, на роботу чи в дорогу, заморозити. Також вони добре зберігаються кілька днів у холодильнику, що теж не може не тішити, адже ввечері, після роботи, достатньо розігріти кілька пиріжків, і перекус із гарячим чаєм готовий.
Є кілька способів приготувати начинку із свіжої капусти для пирогів та пиріжків. Hyser підготував найвдаліший з усіх.
Щоб приготувати начинку з капусти для пиріжків, потрібні такі продукти:
- капуста білокачанна – 500 грам;
- морква – 1 штука;
- цибуля ріпчаста 1 штука;
- олія 3 стол.л.;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений на смак.
Цибулю очистіть від лушпиння, помийте, наріжте дрібними кубиками.
Попередньо очищену моркву помийте, натріть на тертці.
На сковороді злегка розігрійте олію. Викладіть підготовлену моркву та цибулю. На помірному вогні обсмажте овочі, помішуючи близько 5 хвилин.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Качан капусти помийте, видаліть мляве і пошкоджене верхнє листя. Наріжте капусту тонкою соломкою. При цьому потрібно прибрати грубі потовщення листя капусти.
Викладаємо на сковороду до овочів нарізану капусту, перемішуємо. Періодично помішуючи, потрібно гасити капусту на помірному вогні до готовності.
Цей час приготування буде залежати від якості овочів:
- якщо капуста молода, свіжого врожаю, вона буде дуже соковита і приготується набагато швидше, ніж капуста, куплена взимку. Начинку з молодої капусти краще готувати при відкритій кришці, щоб випаровувалась зайва волога.
При необхідності в процесі приготування додайте ще трохи олії. Якщо капуста не соковита, влийте ложку гарячої води. Коли капуста стане більш м'якою, посоліть, додайте чорний мелений перець, перемішайте. Можна використовувати будь-які за бажанням спеції та приправи. Гасіть капусту до готовності - приблизно 40 хвилин.
Готову начинку з|із| капусти перед приготуванням пиріжків потрібно остудити.
Розкотіть шматочки тіста і зліпите пиріжки бажаної форми та розміру. З начинкою з капусти можна зробити не лише маленькі, а й великі відкриті чи закриті пироги.
Читайте також:
Ласощі, які самі просять у рот: рецепт картопляних пиріжків з ковбасною начинкою
Ласощі, які вразять кожного: рецепт ніжного краківського сирника з начинкою та легким тестом
Навіть реєструватися не потрібно: українцям почали видавати продуктові набори – як отримати