У молдавській кухні є дуже проста, але смачна страва – верзері. Це пиріжки з капустою із незвичайного тіста, схожого на витяжне. За одну годину можна отримати 15-16 маленьких чудових гарячих пиріжків.
Отже, для приготування молдавських хрустких гарних і смачних пиріжків з капустою з незвичайного тіста, будуть потрібні такі продукти:
- борошно пшеничне - приблизно 2 склянки;
- олія рослинна - 0,5 склянки;
- вода – 0,5 склянки;
- сіль за смаком;
- капуста білокачанна / капуста (свіжа або квашена) - 1 качан;
- морква – 1 шт;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
З борошна, олії, води та солі замішуємо м'яке та еластичне тісто, поділяємо на 12-14 шматочків.
Загорнути тісто в плівку та відкласти на деякий час.
Кожен шматочок тіста потрібно розкачати дуже тонко, практично до прозорого стану, і сформувати пиріжки за типом фаршированих млинців.
Акуратно загортаємо, формуючи нашу "сигару", викладаємо на деко швом вниз, пиріжок виходить розміром десь 10*3 см.
Три знаки Зодіаку, яким середина серпня подарує справжнє щастя
Кілограм за копійки: чому українці масово відмовляються від огірків навіть після обвалу цін
"Посміхнувся й подав мені сухарики з мінералкою": Галич розповів, як вперше зустрів Скрябіна
Чому розумні дачники саджають полуницю саме у серпні: і отримують урожай раніше за всіх
Для начинки використовуємо тушковану на сковороді капусту з цибулею і морквою, для кислинки можна додати сік лимона або оцет.
Змащуємо яйцем і випікаємо за 200 градусів хвилин 20-30, до золотистого кольору
Шар тесту виходить дуже тоненьким і хрумким завдяки застосуванню рослинної олії в практично пельменному тесті.