ІНГРЕДІЄНТИ
  • білокачанна капуста – 2 кг
  • морква – 300 г
  • чорний перець горошком – 10 шт.
  • лавровий лист – 4–5 шт.
На 1 л води:
  • соль – 1 ст. л.
  • сахар – 1 ст. л.
  • мед – 2 ст. л.

Підготуйте капусту. Видаліть з качанів верхнє листя. Один повністю помістіть у мікрохвильову піч. Увімкніть її на максимальну потужність і готуйте 2-3 хвилини.

Дістаньте качан капусти з мікрохвильової печі. Потім акуратно зріжте листя і покладіть на дно емальованої каструлі ємністю 7-10 л (5-7 шт. залиште). Другий качан капусти нашаткуйте і перекладіть у велику миску.

Моркву очистіть, ретельно вимийте та натріть на великій тертці. Додайте|добавляйте| до капусти і ретельно перемішайте, перетираючи руками, щоб виділився сік. Перекладіть у каструлю на листя капусти, прокладаючи перцем та лавровими листочками.

Приготуйте розсіл (4-5 л). Приготуйте більше: краще він залишиться, ніж його не вистачить. Налийте гарячу воду у каструлю. Додайте сіль, цукор та мед. Перемішайте.

Розсолом, що вийшов, залийте капусту з морквою в каструлі. Зверху покладіть листя, що залишилося. Притисніть долонями. Зверху покладіть кришку меншого розміру та помістіть вантаж масою близько 2 кг.

Залишіть капусту для заквашування за кімнатної температури. Через добу проколіть її до дна довгою шпажкою або паличками для азійської їжі, щоб гази, що скупчилися, виходили на поверхню.

Популярні новини зараз

Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Показати ще

Приблизно через 3 дні квашена капуста буде готова. Розкладіть її по великих чистих банках, закрийте пластиковими кришками та приберіть у холодильник на зберігання.

Час сквашування залежить від багатьох факторів: сорти капусти, води, якості меду, температури у квартирі. Обов'язково періодично куштуйте капусту на смак, щоб вона не перекисла.

Читайте також:

Ви будете здивовані цим смаком: рецепт гречки з куркою та квашеною капусти, запеченою в духовці

Неймовірна м'якість вас здивує: рецепт свинини, тушкованої із квашеними огірками у сметанно-медовому соусі

Тепер ви готуватимете їх постійно: рецепт ніжних курячих рулетиків з квашеною капустою

Про це знають не всі господині: названо ідеальну кількість солі для того, щоб квашена капуста була соковитою та хрусткою