Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 500 мл молока
  • 2 склянки (200 мл) борошна
  • 30 г вершкового масла
  • 1 столова ложка цукру
  • 0.3 чайної ложки солі
  • 0.5 чайної ложки розпушувача тіста

Для приготування млинців фінських підготуйте інгредієнти.

Ви можете використовувати універсальне борошно пшеничне, попередньо просіяне для кращої структури тіста. Ретельно вимийте яйця, краще використовувати яйця першої чи нульової категорії. Вершкове масло може бути замінено на рівну кількість олії. Залежно від ваших уподобань, ви можете збільшити кількість цукру або замінити його на ванільний цукор. Фінські млинці часто готують без розпушувача тіста, проте, якщо ви хочете, можна додати невелику дрібку для легкості текстури.

У великій мисці розбийте три яйця, додайте сіль та цукор, ретельно перемішайте для рівномірного з'єднання.

Поступово влийте молоко та продовжуйте перемішувати до отримання однорідної консистенції. Просійте борошно і додайте розпушувач тіста. Акуратно збийте віночком до досягнення однорідності, уникаючи утворення грудочок. Також для досягнення кращої текстури можна скористатися занурювальним блендером або просіяти тісто через сито. Розтопіть вершкове масло, остудіть його трохи і додайте в тісто. Тісто має нагадувати рідку сметану за консистенцією.

Застиліть лист папером для випічки, так щоб він звисав з бортів.

Популярні новини зараз

"Ми були рекрутами": документальний фільм про українських героїв на Netflix

Ніби тільки з плити: як зберегти блюдо теплим, якщо немає світла та газу

Як приготувати справжню вишневу наливку. Ніжна і розслаблююча. Старовинний рецепт

"Начебто без білизни": Леся Нікітюк "засвітила" ніжність під сукнею. Фотограф зловив момент

Показати ще

Вилийте тісто на лист і рівномірно розподіліть його. У розігрітій до 190 градусів З духовці випікайте млинці протягом 20-25 хвилин.

Після випікання остудити трохи, відокремити від паперу і наріжте на порції. Подавайте фінські млинці теплими, зі сметаною, збитими вершками, джемом або ванільним морозивом.

Фінські млинці також можуть бути виготовлені з різноманітними начинками.

Наприклад, намажте теплий млинець начинкою, поверніть його в рулет і поріжте на порції. Начинка може бути як солодкою (сир з ягодами або джемом), так і несолодкою (грибна, сирна, з яйцями та ін.). Якщо вибираєте несолодку начинку, не додавайте цукор в тісто.

Смачного!

Читайте також: