Ліниві вареники без борошна (з манкою)

Сир - 180 г Цукор - 1 ст.л. Яйце - 1 шт. Манка – 4 ст.л. Сіль – 1/2 ч.л.

Готуємо смачні та корисні ліниві вареники з використанням манної крупи замість борошна. Це швидкий і простий рецепт, який підходить для сніданку, полуденку чи вечері.

Крок 1: Підготовка сиру

Розімніть сир виделкою або використовуйте сито, щоб позбутися грудочок. Сир має безліч корисних властивостей, що покращують обмін речовин, травлення та підтримують імунну систему.

Крок 2: Додавання смаку

Додайте в сир цукор для приємної насолоди. Кількість цукру можна регулювати до смаку. Також внесіть сіль для балансу смаку.

Крок 3: Створення тіста

Популярні новини зараз

Софія Ротару знайшлася на Великдень та передала важливу заяву 20 квітня

Доплата до пенсії "на каву": хто з українців може розраховувати у 2025 році на 150 гривень

Повалився разом із режимом: путініст Михайло Боярський потрапив до лікарні після падіння зі сцени

Світлий Великдень-2025: привітання близьким, друзям та колегам у прозі на свято

Показати ще

Розбийте яйце в сир, ретельно перемішайте. Маса може стати більш менш рідкою залежно від розміру яйця і кількості доданого цукру.

Крок 4: Додавання манки

Поступово додавайте манку, ретельно перемішуючи, щоб уникнути грудок. Залишіть масу на півгодини, щоб манка набрякла, і тісто стало щільнішим.

Крок 5: Формування вареників

Присипте манкою дошку і формуйте з тіста вареники. Можна робити кульки або розкотити ковбаску та розрізати на шматочки. Врахуйте, що вареники збільшаться у розмірі у процесі варіння.

Крок 6: Варіння

У киплячу підсолену воду акуратно опустіть вареники. Варіть до їх випливання на поверхню, що займає не більше 5 хвилин.

Крок 7: Подання

Подавайте ліниві вареники без борошна у глибоких тарілках, щоб вони довше залишалися гарячими. Після варіння збризкайте вершковим маслом для насиченого смаку та аромату.

Ліниві вареники можна подавати зі сметаною, варенням, згущеним молоком або медом.

Смачного!

Читайте також:

Хитрість, про яку знають не всі: як швидко відмити емальовану каструлю, що пригоріла.