У холодну пору року капуста є одним із основних джерел вітамінів у нашому раціоні. Тому важливо навчитися готувати її смачно та різноманітно.

Детальніше про приготування капусти в томатному соку читайте в нашому матеріалі.

Для приготування капусти в томатному соку нам знадобиться:

• Білокачанна капуста – 1200 г
• Томатний сік – 60 г
• Олія – 50 г
• Борошно – 50 г
• Цукор – 50 г
• Одна цибулина
• Сіль за смаком

Спосіб приготування капусти в томатному соку:

Крок 1. Підготовка капусти та цибулі

Популярні новини зараз

На дорогах - зачистка: у Києві почали блокувати машини та виписувати штрафи

"Шахеди" літають та скидають вибухонебезпечні предмети: у МВС попередили українців, побачите це - не наближайтесь

Чи отримають пенсіонери виплати у квітні-2025: у ПФУ зробили заяву для українців

Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"

Показати ще
  1. При виборі капусти зверніть увагу на зовнішній вигляд. Качан має бути щільним, без пошкоджень та гнилих плям.
  2. Щоб капуста швидше нашаткувати, її можна попередньо охолодити в холодильнику.
  3. Цибулю краще нарізати півкільцями чи кубиками.

Крок 2. Варіння капусти

  1. Щоб капуста не втратила свій колір, у воду можна додати трохи лимонного соку чи оцту.
  2. Для більш ароматної капусти можна додати у воду кілька лаврових листків та горошин чорного перцю.

Крок 3. Приготування томатної заливки

  1. Щоб томатне заливання вийшло густішим, борошно можна попередньо обсмажити протягом 1-2 хвилин.
  2. Для більш насиченого смаку томатну заливку можна прокип'ятити протягом 5-7 хвилин.

Крок 4. Завершення приготування

  1. Щоб капуста в томатному соку вийшла апетитнішою, її можна прикрасити зеленню.

Додаткові поради

  • Якщо ви хочете приготувати капусту в томатному соку без цибулі, його можна не додавати.
  • Замість томатного соку можна використовувати томатну пасту чи протерті помідори.
  • Щоб капуста в томатному соку вийшла ситнішою, можна додати в неї нарізане кубиками м'ясо або гриби.

Читайте також:

Можна вдома з'їсти, і на роботу взяти: рецепт ситного салату з мивіною, ковбасою, яйцем та солоним огірком

Допоможе скинути зайві кілограми: рецепт швидкого та бюджетного салату, який можна готувати щодня

Юшку захочеться їсти двома ложками: рецепт курячих шлуночків у сметані та бульйоні на сковороді