Яєчня - основний продукт багатьох кухонь, у різних країнах набуває унікальних характеристик. У Грузії він перетворюється на страву під назвою «Чирбулі» з кінзою, волоськими горіхами та традиційними смаками грузинської кухні. Чирбулі, наповнений соковитими томатами, обіцяє чудовий та характерний смак.
Інгредієнти (на 2 порції):
Яйця – 5 шт.
Помідори – 4 шт.
Цибуля - 1 шт.
Волоські горіхи – 1 жменя.
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Часник – 4-5 зубчиків.
Томатна паста – 1 ст. ложки.
Рослинна олія – 2 ст. ложки.
Вершкове масло – 10 г.
Зелена цибуля – 3 пір'їнки.
Зелень (кріп, петрушка, кінза) – до смаку.
Солити за смаком.
Вода – 1/2 склянки
Інструкції:
Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Подрібніть очищені зубчики часнику та волоські горіхи.
Підготуйте помідори, нарізавши кубиками. Не потрібно очищати чи зливати сік, оскільки він підсилює смак.
Дрібно нарізаємо зелень.
На сковороді розігрійте суміш олії, додайте цибулю і обсмажте кілька хвилин.
Додаємо в сковороду часник та горіхи, обсмажуємо ще хвилину, помішуючи.
Додати томатну пасту і перемішати.
Додайте в каструлю нарізані помідори, залийте водою і закипіти. Зменшіть вогонь та варіть близько п'яти хвилин. Додайте сіль до смаку.
Як тільки суміш стане однорідною, акуратно розбийте яйця в пательню, стежачи за тим, щоб жовток залишився цілим. Накрийте каструлю і зачекайте, поки яйця приготуються, залишаючи жовток рідким, приблизно п'ять хвилин.
Готові чирбулі посипте свіжою зеленню та подавайте гарячими на сковороді.
Чирбулі – ситна та ароматна страва, що демонструє неповторний смак грузинської кухні.
Читайте також:
Купувати квартиру чи краще її орендувати: українцям розповіли, що зараз вигідніше
Швидко, ніжно і дуже незвичайно: рецепт відбивних зі свинини в яблучному клярі