Буженина, чудова страва, що традиційно вітається на святковому столі, є справжнім шедевром кулінарії.
Приготування цієї смачної закуски є справжнім мистецтвом, і кожна господиня має свій унікальний спосіб створення цього кулінарного твору.
Сьогодні я пропоную вам рецепт буженини, просоченої темним нефільтрованим пивом та запеченої у фользі – неповторне поєднання смаку та аромату.
Інгредієнти:
- Свинячий окіст (вагою 1,7-2 кг)
- Часник (6-7 зубчиків)
- Темне нефільтроване пиво (700 мл)
- Велика сіль (за смаком)
- Спеції (перець, коріандр, орегано, до смаку)
- Лавровий лист (2 шт.)
Процес приготування:
-
Почнемо з часнику: почистіть його, вимийте та наріжте тонкими пластинами.
-
Ретельно промийте свинячий окіст під холодною водою та обсушіть паперовими рушниками. Зробіть надрізи і нашпигуйте м'ясо часниковими пластинами.
Популярні новини заразМобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток
Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
-
Змішайте велику сіль із подрібненим лавровим листом та спеціями. Натріть м'ясо цією ароматною сумішшю з усіх боків.
-
Зробіть кілька неглибоких надрізів зверху, помістіть окіст у миску, накрийте кришкою і відправте в холодильник на 2 години.
-
Потім залийте стегенце темним нефільтрованим пивом і поверніть у холодильник на 10-12 годин, щоб м'ясо добре просочилося смаком пива.
-
Вийміть м'ясо з пивного маринаду, обсушіть його і загорніть у два-три шари фольги. Щільно скріпіть краї.
-
Розігрійте духовку до 210 градусів і запікайте окіст 2-2,5 години. Для перевірки готовності проткніть м'ясо ножем – якщо виділяється блідо-рожевий чи світло-сірий сік, буженина готова. За бажання, незадовго до повної готовності, розкрийте фольгу для отримання рум'яної скоринки.
-
Охолоджену буженину наріжте гострим ножем, викладіть на блюдо і прикрасьте на ваш смак.
Приготуйте цей чудовий рецепт буженини, і ваш святковий стіл набуде нового рівня смакової насолоди!
Смачного!