Для приготування справжнього домашнього сільського сиру потрібно лише один продукт - домашнє молоко.
важливо!
- З магазинного молока сир теж вийде, але його буде набагато менше за кількістю, і він буде набагато біднішим за смаком.
Молоко потрібно залишити на два дні на столі для сквашування - повинна вийти ціла банка кислого молока. Можете заздалегідь зняти зверху вершки. Або сметану, якщо молоко вже трохи постоїть.
Далі потрібно перелити згусток, що вийшов (разом із сироваткою) в трилітрову банку.
Візьміть каструлю великого обсягу. Дно вистеліть чистим рушником або серветкою (щоб не лопнула банка). На рушник поставте банку з кислим молоком. Налийте в каструлю холодну воду так, щоб її рівень був вищим за рівень молока в банку.
Поставте каструлю із банкою на невеликий вогонь. Дочекайтесь, коли вода в ній закипить. Вимкніть нагрівання та залиште в такому стані на 1 годину. Банку можете накрити кришкою.
Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям
Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу
"Тисяча Зеленського": скільки українців отримають і чи вистачить на всіх грошей
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
За час відкиньте варену кисле молоко на друшляк, встановлений на миску і вистелений марлею або лляною серветкою. Марлю беріть щільну, із дрібними дірками. Або складіть її в кілька шарів. Зачекайте, поки основна частина сироватки стіче.
Потім збираємо кінці тканини у вузлик і скріплюємо їх (зручно скористатися канцелярською гумкою). Підвісьте мішечок з сиром будь-яким способом, щоб із нього остаточно стекла вся сироватка.
Через 2 години сир буде готовим. У мене з півтора літрів молока вийшло приблизно 250 г сиру.
Читайте також:
А тепер порівняйте з магазинним: рецепт смачного домашнього сиру з кислого кефіру
Щоб не підсунули гидоту: як дуже швидко зрозуміти, що вам продають неякісний сир
Навіть без жодного майонезу: новий рецепт салату "Мімоза", який готується з сиром
Таке можна давати навіть дітям: рецепт домашнього плавленого сиру, що готується з сиру
Справжні ласощі по-закарпатськи: рецепт ніжних дерунів з сиром