Ароматна, ситна, з хрусткою скоринкою – запіканка з вермішелі з куркою стане справжньою окрасою вашого столу. Приготувати її легко, а результат порадує вас та ваших близьких.
Докладніше про приготування простої та апетитної запіканки з вермішелі та курки читайте у нашому матеріалі.
Для приготування простої та апетитної запіканки з вермішелі та курки нам знадобиться:
- 300 г вермішелі;
- 400 г курячого філе;
- 1 цибулина;
- 2 яйця;
- 100 мл вершків;
- 200 г твердого сиру;
- Сіль, перець, спеції за смаком;
- Рослинна олія.
Спосіб приготування простої та апетитної запіканки з вермішелі та курки:
- Закип'ятіть воду, посоліть та додайте вермішель. Варіть 5-7 хвилин, дотримуючись інструкцій на упаковці.
- Відкиньте вермішель на друшляк, дайте стекти воді.
- Куряче філе наріжте кубиками, обсмажте на розігрітій олії до золотистого кольору.
- Додайте до курки нарізану цибулю, обсмажте до золотистого кольору. Посоліть, поперчіть, додайте спеції до смаку.
- У мисці збийте яйця із вершками, 100 г тертого сиру, сіллю, спеціями.
- Форму для запікання змастіть олією.
- Викладіть половину вермішелі, потім курку з цибулею, залийте половиною яєчної суміші. Додайте вермішель, що залишилася, залийте яєчно-вершковою сумішшю.
- Натріть сир і посипте запіканку.
- Випікайте в розігрітій до 180 ° C духовці 20-30 хвилин|мінути| до золотистої скоринки.
- Дайте запіканці трохи охолонути, потім переверніть на блюдо.
Варіації:
- Додайте в запіканку терті овочі (морква, кабачок).
- Використовуйте інші спеції, наприклад, італійські трави чи паприку.
- Замініть куряче філе індичкою або шинкою.
- Для більш пікантного смаку додайте в начинку тертий часник або зелену цибулю.
Читайте також:
Популярні новини зараз
Показати ще
"ПриватБанк" позбавляє українців соціальних виплат: гроші не дійдуть нужденним
У Києві запроваджують обмеження для авто: що варто знати і які машини не впустять в столицю
ТЦК йдуть на нові хитрощі: відстрочки, інвалідність і навіть бронь від мобілізації не врятують
Помідори та огірки під одним дахом: чи можливий союз у теплиці
Його повністю з'їдять вже за годину після приготування: рецепт закритого пирога з картоплею і шинкою